romeo stoica

* competiţia are loc în intervalul 27 iulie – 2 august şi va reuni copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, băieţi şi fete

În perioada 27 iulie – 2 august, la baza Clubului Sportiv Condor Piatra Neamţ va avea loc Cupa Kober la tenis de câmp. Competiţia se adresează copiilor, băieţi şi fete, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Suprafaţa de joc va fi zgura, iar participanţilor le sunt puse la dispoziţie cinci terenuri. Directorul turneului este dl. Romeo Stoica, preşedintele Clubului Sportiv Condor Piatra Neamţ, iar arbitrul principal va fi dl. Tudor Antonescu. Şedinţa tehnică a turneului a fost programată pentru data de 26 iulie, iar prima zi de competiţie va fi 27 iulie. În momentul de faţă, numărul participanţilor nu poate fi estimat. „Cupa Kober va avea loc în perioada 27 iulie – 2 august. E vorba de o săptămână. Cel puţin sperăm să reuşim să o ţinem o săptămână. Competiţia este organizată sub egida Federaţiei Române de Tenis. Pot participa băieţi şi fete la categoriile de vârstă 10, 12 şi 14 ani. În momentul de faţă nu pot estima un număr de participanţi, deoarece înscrierile se pot face până vineri”, a declarat Romeo Stoica, preşedintele Clubului Sportiv Condor Piatra Neamţ.

La competiţie vor participa şi copii din Piatra Neamţ, afiliaţi Clubului Sportiv Condor şi „moşiţi” în ale tenisului de antrenorul Romeo Stoica. „Avem în pregătire la Condor mai mulţi copii talentaţi, care vor particpipa şi la Cupa Kober. Dintre ei, îi pot nominaliza pe: Mihai David, Bianca Alistar, Vlad Andrieş, Ştefan Sava, Eduard Tentiuc, Maria Corduneanu, Ştefan Ungureanu sau Răzvan Verzea”, a mai precizat Romeo Stoica, preşedintele Clubului Sportiv Condor Piatra Neamţ.

În acestă perioadă de criză economică, nici sportul alb nu este ferit de greutăţi. O confirmă Romeo Stoica, care nu se plânge de situaţie, dar speră ca la competiţia de la Piatra Neamţ să vină cât mai mulţi tenismeni. „Şi la noi este la fel de greu din punct de vedere financiar ca şi la celelalte sporturi. Drept dovadă, nu cred că vom avea foarte mulţi participanţi la Cupa Kober. Sperăm totuşi să fie suficienţi pentru a derula turneul o săptămână întreagă aşa cum ne-am propus”, a mai spus Romeo Stoica, preşedintele Clubului Sportiv Condor Piatra Neamţ.

Pasiune pentru sportul alb

Antrenorul pietrean Romeo Stoica a înfiinţat primul club privat de tenis din ţară şi învaţă zeci de copii tainele sportului alb. Cu mulţi dintre ei a obţinut rezultate deosebite. Pasiunea pietreanului pentru tenis a ieşit la iveală pe când avea 10 ani, când profesorul Gheorghe Maftei i-a descoperit talentul. La numai trei ani de la prima experienţă pe teren, Romeo Stoica avea să devină de două ori campion naţional şi o dată vicecampion al României la catergoria sa de vârstă. La 19 ani, pietreanul a renunţat la tenisul competiţional şi s-a apucat de Şcoala de antrenori şi de arbitrat. O perioadă a lucrat chiar şi în domeniul bancar, însă pasiunea pentru sport l-a făcut să îşi canalizeze atenţia numai spre tenis. Aşa a luat fiinţă clubul Condor, unde vin câteva zeci de copii, cu care Romeo Stoica îşi doreşte performanţă. Clubul nemţean nu a fost străin de organizarea competiţiilor la nivel naţional. Terenurile au găzduit patru ani la rând Cupa Bancorex şi încă 10 ani Cupa Kober, care a fost inclusă în calendarul Federaţiei Române de Tenis. La Condor, din pasiune pentru sportul alb, vin zilnic copii de la zeci de kilometri distanţă. Aceste situaţii îl motivează pe antrenorul pietrean să muncească şi mai mult pentru ca cei mici să poată merge în competiţii şi se ambiţionează ca acest club să fie comparat cu cele din  marile oraşe ale ţării.

Marcel CONSTANTINESCU

Articolul precedentHarpa asfaltează pentru Arnăutu
Articolul următorDefinitivatul: Profesori de nota 3