0:00

Regal actoricesc la Teatrul Tineretului: CARAMITRU-MĂLĂELE, CÂTE-N LUNĂ ȘI ÎN STELE, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTeatrul Tineretului Piatra Neamţ propune pietrenilor, duminică (11 octombrie), de la ora 18:00, un excelent regal actoricesc, sub titlul generic „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, se anunţă pe pagina de Facebook a Teatrului Tineretului.

La spectacolul care, în mod practic, nu ar avea nevoie de nici o prezentare participă: Ion Caramitru, Horațiu Mălăele și violoncelistul Adrian Naidin.

Mai trebuie precizat că spectacolul face parte din programul FESTIVALULUI DE TEATRU PIATRA NEAMȚ PLEDEZ PENTRU TINE(RI) – ediția a XXVII-a. Programul complet îl puteţi consulta AICI.

„Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeștri rostitori de versuri, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale minții și colțuri secrete ale sufletului. Caramitru recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor – demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Horațiu Mălăele rămâne un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilitățile minții și ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitația de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte”, se menţionează pe Pagina de Facebook a Teatrului Tineretului Piatra Neamţ.

„Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt. Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet“, afirmă Adrian Naidin. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE LIGA A II-A: Ceahlăul – Pojorâta 0 – 0 ALTE REZULTATE CLASAMENT
Articolul următorTÂRGU NEAMŢ: Conferință de Comemorare a Holocaustului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.