0:00

Pachetul de măsuri fiscale adoptat ieri prin asumarea răspunderii Guvernului a inclus o serie de măsuri care vor afecta și micile afaceri. Una dintre măsurile cu un impact deosebit vizează impozitarea veniturilor microîntreprinderilor. Conform documentului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, „Se reglementează două cote de impozitare, în funcție de veniturile realizate și natura activităților desfășurate.

Microîntreprinderile care desfășoară activități, principale sau secundare corespunzătoare codurilor CAEN menționate în imaginea de mai jos vor fi nevoite să plătească un impozit pe venit de 3%.

Reforma fiscală – o lovitură pentru microîntreprinderi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Aceeași cotă de impozitare o vor avea microîntreprinderile ale căror venituri depășesc suma de 60.000 de euro anual.

Microîntreprinderile din alte domenii de activitate decât cele menționate mai sus care au realizat venituri anuale sub 60.000 de euro vor datora un impozit pe venit de 1%.

Pentru a înțelege impactul unei astfel de măsuri, este interesant de văzut un studiu publicat de Economedia în luna iulie a acestui an. Conform acestuia, la finalul primului trimestru din 2023, în România activau peste 390.000 de microîntreprinderi, având o cifră de afaceri (venituri) de 250,8 miliarde lei. Dintre acestea, 87.129 depășeau pragul de 60.000 de euro încasări în ultimul an și ar urma să plătească impozitul pe venit de 3%.

Vlad B.

Articolul precedentScandal în Sindicatul Polițiștilor: un lider nemțean vorbește despre trădare!
Articolul următorProbleme în derularea programului Casa Verde Fotovoltaice
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.