0:00

Probleme în derularea programului Casa Verde Fotovoltaice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiContestația unei societăți comerciale după ce nu a fost inclusă în lista de instaltori la Casa Verde Fotovoltaice a dus la suspendarea temporară a programului din dispoziția Curții de Apel Oradea. Anunțul a fost făcut de Administrația Fondului de Mediu într-un comunicat de presă. „Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluționare a contestației privind respingerea dosarului de validare al reclamantei DHELECTRIC SYSTEMS SRL ca și instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 și suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validați, de alegere a acestora de către beneficiari și de încheiere a contractelor de participare și de finanțare până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului”.

Administrația Fondului de Mediu spune că întreaga procedură referitoare la firma în litigiu a fost legală. „AFM a respectat întocmai toate procedurile privind validarea / invalidarea instalatorilor prevăzute în Ghidul de finanțare a programului Casa Verde Fotovoltaice, inclusiv în cazul respingerii dosarului depus de DHELECTRIC SYSTEMS”.

Disputa în instanță între firma nemulțumită și AFM are ca rezultat imediat blocarea derulării programului care s-a bucurat de un interes imens, fondurile puse la dispoziție fiind epuizate în doar câteva minute de la deschiderea înscrierii. Cei care au reușit să treacă de acest hop, aproximativ 86.000 de persoane fizice, nu mai pot face nimic până la o decizie definitivă a instanței de judecată.

(G.S.)

Articolul precedentReforma fiscală – o lovitură pentru microîntreprinderi
Articolul următorCOMES angajează 250 de muncitori
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.