0:00

Rectificare de buget ratată la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLuni, 18 septembrie, într-o ședință extraordinară, consilierii locali de Piatra Neamț au dat piept cu rectificarea de buget. Propunerea Executivului s-a lovit de un amendament – necesar, orice s-ar zice -, venit de la Victor Marghidan, care a propus ca, din sumele alocate pentru o iluzorie dare în folosință a pârtiei de schi, să se dea bani pentru reparații în școli. Orgoliul din ce în ce mai vizibil al Executivului, care consideră că doar ce propune el este bun și necesar, a făcut ca, la vot, unde era necesar acordul a 50%+1 dintre consilieri, rectificarea să pice cu brio.

Nimeni n-a fost convins de argumentele lui Dragoș Chitic – că pârtia trebuie dată în folosință, că e un obiectiv necesar și cerut, în condițiile în care problemele din jurul ei necesită mult mai mult decât 250.000 de lei. Mai mult decât probabil, când vor fi aprobați, banii vor pleca spre lucrări ușor de decontat, dar cu impact financiar rapid, cum au mai fost făcute în ultimii ani. Nimeni nu a întrebat care mai este statutul pârtiei de schi – ce e al Primăriei, ce e la Perla Invest -, cine descâlcește toată nebuloasa hârtiilor dintre cele două entități, pentru că subiectul este dureros și nu avantajează pe nimeni.

Chiar și pentru neaveniți, a fost clar că propunerea primarului, de a vota proiectul așa cum a fost inițiat și a duce discuția privind reparațiile în școli pentru ședința ordinară din această lună, a fost doar un subterfugiu pentru ca proiectul să treacă în forma inițială.

Rămâne cert că sunt trei proiecte pentru care Primăria putea primi fonduri guvernamentale, prin PNDL II, dar care, fiind parte în rectificarea bugetară, au picat și, deci, au ratat un termen.

Pe linie de aruncat pisica în curtea altuia, Dragoș Chitic și ai lui au primit încă un prilej pentru a blama coaliția PSD-ALDE, care n-a votat ce doresc liberalii (doar binele orașului și al comunității, nu?). Pe aceeași linie pisicească, PSD poate întreba, nevinovat, de ce nu a funcționat noua majoritate, în condițiile în care ședința a fost convocată din timp.

Valentin Bălănescu

Articolul precedentL4 Şteţ: „Am dominat jocul!” * Pintilii: „A trebuit să improvizăm!”
Articolul următorGALERIE FOTO Mozaic de politicieni la Ziua Comunei Bălţăteşti
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.