ambulanta

Ambulanța Neamț ar putea să-și repare mașinile hârbuite și să angajeze mai mulți oameni, dacă promisiunile, înainte de prezidențiale, care aparțin ministrului Sănătății se vor adeveri. Nicolae Bănicioiu, a declarat, în cadrul lucrărilor ştiinţifice ale celei de-a XV-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă, care s-au desfășurat joi, că va aloca fonduri suplimentare pentru serviciile de ambulanţă la rectificarea bugetară din această toamnă.

„Sumele vor fi distribuite pentru investiţii în infrastructură, reparaţii parc auto, dar şi pentru deblocarea de posturi şi pentru promovarea pesonalului deja existent pe posturi”, a declarat ministrul.

Oficialul, a mai spus că are încredere în serviciile de ambulanţă şi colaborează foarte bine cu sistemul integrat al acestora.

„Cunosc serviciile de ambulanţă atât ca pacient, cât şi ca profesionist în sistem. Respect această specialitate şi cred că avem la ora aceasta cel mai performant serviciu din domeniu”, a declarat Bănicioiu.

Potrivit unui comunicat, remis de Ministerul Sănătății, anul acesta s-a aprobat scoaterea la concurs a peste 160 de posturi în cadrul serviciilor de ambulanţă la nivel naţional, iar procesul este continuu. (M. TEODOROF)