0:00

Adminitrația Națională de Meteorologie a transmis astăzi, 24 iulie, o nouă avertizare de Cod Galben și Portocaliu de caniculă valabilă pentru partea de sud a Moldovei, Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei. „Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade”, precizează ANM.

Recomandări pentru caniculă de la polițiști, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț transmite participanților la trafic câteva recomandări pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente negative în perioada de caniculă:

„Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că starea tehnică a vehiculului este bună. În cazul autoturismelor, verificați funcționalitatea instalației de aer condiționat.

Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalele de timp caniculare.

În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește riscul ca pneul să explodeze.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.  Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineață sau seara, când temperaturile nu sunt la fel de ridicate.

Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto pe caniculă!

În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile ridicate accentuează considerabil oboseala  conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!”.

(A.C.)

Articolul precedentUn bărbat a murit, un copil dus în comă la spital după un accident la Dumbrăveni
Articolul următorTrei răniți într-un accident lângă Horia
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.