0:00

Recital pianistic la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiStagiunea muzicală organizată, în parteneriat, de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra Neamț continuă, propunând melomanilor un nou recital pianistic. Dacă în luna martie, invitata Stagiunii a fost Raluca Rad, apreciată în dublă calitate de artist și cadru didactic, acum, în aprilie, în fața publicului nemțean se vor prezenta doi tineri pianiști a căror valoare artistică este certificată deja de premiile și distincțiile obținute până acum.

Paul Florescu și Abdula Emir-Ayan sunt doi reprezentanți de marcă ai la Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța. Ei vor interpreta partituri din creația compozitorilor Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Cesar Franck și Alexander Scriabin”, anunță Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. Manifestarea are loc pe 10 aprilie, de la ora 18:00, la sala „Cristian Misievici” a Facultății de Muzică din Piatra Neamț.

Paul Florescu este elev în clasa a XII-a la Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, unde studiază pianul la clasa asist. univ. dr. Sabina Iuliana Oprea. A început studiul pianului la 9 ani și, până în prezent, a obținut peste patruzeci și cinci de premii la concursuri naționale și internaționale. În anul 2022 a susținut un recital pe cunoscuta scenă „Weill Recital Hall” de la „Carnegie Hall” din New York, S.U.A. În 2023, a debutat în calitate de solist cu orchestra Filarmonicii de Stat Oradea (dirijor Adrian Morar), urmând ca mai apoi să concerteze alături de orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea în cadrul Festivalului „Schumann” (dirijor, Alexandru Ilie) și de orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța (dirijor, Tiberiu Oprea).

Abdula Emir-Ayan este elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, unde studiază pianul la clasa asist. univ. dr. Sabina Iuliana Oprea. Studiază pianul de la 4 ani și jumătate și a obținut peste 25 de premii la concursuri naționale și internaționale. De-a lungul timpului a participat la masterclass-uri și workshop-uri susținute de renumiți pianiști și profesori: Florian Mitrea, Csiky Boldiszar, Octavian Renea, Toma Popovici.

(G. S.)

Articolul precedentBilete de tratament balnear încă disponibile pentru perioada sărbătorilor pascale
Articolul următorPorci morți într-un incendiu cauzat de un fumător
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.