0:00

O persoană necunoscută a aruncat țigara aprinsă în apropierea cotețului în care se aflau trei porci, din gospodăria unei familii din Bârgăuani, dându-i foc. S-a întâmplat ieri, 8 aprilie, iar concluzia le aparține pompierilor de la Detașamentul Piatra-Neamț care au stins incendiul.Porci morți într-un incendiu cauzat de un fumător, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Bârgăuani.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la un adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință și la altă anexă gospodărească.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars:  acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 40 mp, unelte pentru tâmplărie, materiale textile și 3 porci.

Proprietara gospodăriei a fost asistată medical de echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise”, precizează ISU Neamț.

Pentru a nu mai contabiliza astfel de pagube, pompierii nemțeni revin cu o serie de sfaturi destinate fumătorilor:

“În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu  pierderea vieții și importante pagube materiale, pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

–  nu aruncați restul de țigară decât după ce v-ați asigurat că este stins;

–  dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

–  stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi;

–  nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră;

–  nu aruncați mucurile de țigară pe jos în apropierea materialelor combustibile (în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale, etc.).

–  dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii”.

Angela Croitoru

Articolul precedentRecital pianistic la Piatra Neamț
Articolul următorPachete cu alimente de la Uniunea Europeană înainte de Paște
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.