arestatCa mai toţi indivizii care-şi petrec cea mai mare parte din viaţă după gratii şi se interesează doar de drepturile lor, în timp ce le încalcă pe-ale celorlalţi, Constantin Vasiliu a cerut să fie cercetat în stare de libertate. El a contestat decizia de arestare pe care a luat-o Judecătoria Târgu-Neamţ, dar astăzi (3 august) Tribunalul Neamţ l-a păstrat după gratii şi i-a respins contestaţia ca nefondată.

Constantin Vasiliu, zis Cocoş, a fost prins de poliţişti în seara de 28 iulie, la 3 ore după ce părinţii unei fetiţe de 9 ani au reclamat căp fiica lor a fost răpită din faţa blocului, unde se juca. Individul a minţit copila că o duce până la o casă din apropiere să-i arate ceva, dar odată ajun şi la locuinţa respectivă, a lovit-o, a strâns-o de gât şi a încercat s-o violeze. Fetiţa a scăpat pentru că a avut inspiraţia să-i ceară o cană cu apă şi a profitat de ocazie ca să fugă. Individul a fost căutat de toţi poliţiştii din Târgu Neamţ, mobilizaţi special pentru această misiune, şi a fost prins în pădurea de lângă Staţiunea Băile Oglinzi.

Vasiliu C. Constantin, în vârstă de 28 de ani, a început să comită infracţiuni de pe vremea când era minor, iar ultima condamnare, la 4 ani de închisoare, a primit-o la sfârşitul anului 2012. N-a executat, însă, toată pedeapsa, pentru că a fost eliberat pe 1 iulie 2015, înainte de termen, pentru bună purtare.

C. MIRCEA