0:00

Reacții incredibile la materialul ”Crâșmă cu aprobarea școlii”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În urma articolului „Crâșmă cu aprobarea școlii”, apărut în ziarul „Ceahlăul”, marcă înregistrată, reacțiile au fost imediate și neașteptate. Nu vorbim aici despre cititorii care au comentat știrea sau despre multele comentarii pe care le-am blocat pe site-ul redacției, deoarece cuvintele folosite la adresa conducerii orașului sau a Şcolii Gimnaziale nr. 3 nu au fost chiar academice. Directoarea școlii, prof. Cristiana Șoimaru, a avut o ieșire nu tocmai potrivită cu postura sa de conducătoare a unui ”brand al învățământului nemțean”, cerând explicații cu privire la competența reporterului și cu trimitere la integritatea picioarelui acestuia, dacă va mai merge în incinta școlii respective.

În privința subiectului în sine, dacă școala, Consiliul de Administrație au fost de acord cu deschiderea unui local, trebuie să recunoștem decent și bine amenajat, răspunsul a fost aburitor. Că de vină ar fi primăria, care a trimis o adresă prin care cerea acceptul pentru schimbarea destinației spațiului, fără să se precizeze care ar fi fost acea destinație. Trecând peste orice resentimente, reporterul ziarului „Ceahlăul” a inițiat o discuție cu dna. Cristiana Șoimaru, asistată de directoarea adjunctă, prof. Anișoara Oniciuc. Discuția arată exact cât de mult preț se pune pe opinia publică, fapt pentru care o să o redăm in extenso în edițiile viitoare ale ziarului nostru, date fiind învățămintele pe care le putem trage cu toții – presă, părinți dornici să-și trimită copii la un ”brand” educațional, Inspectorat Școlar, dornic să selecteze directori inventivi și descurcăreți, primărie, dornică să nu aibă griji când are nevoie de aprobări pentru crâșme, restaurante sau stabilimente de lux, DSP, dornic ca nimeni să nu-i deranjeze somnul monstruos în momentul de acordare al autorizațiilor.

Din cele spuse de cele două doamne, reiese că supărarea li s-ar trage de la îndrăzneala noastră de a redacta un astfel de subiect, de la modul în care a fost scris articolul și de la faptul că nu am anunțat din timp că vom scrie. Concluzia, pe care noi considerăm că directoarea Șoimaru s-a grăbit s-o formuleze, este demnă de o antologie a disprețului: oricum un asemenea subiect nu stârnește nimic și nici nu este citit.

Păi, chiar așa! Pe cine interesează dacă se dă o aprobare care încalcă o lege? Nu este nici prima, nici ultima și, dacă este vorba despre niște branduri precum Școala nr. 3 sau The Times (crâșma, nu ziarul), condus de oameni onorabili și bine intenționați din târg, cine s-ar putea opune?

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentInterviu cu scriitorul Lucian Strochi, la 64 de ani
Articolul următorComuna Icuşeşti, tăiată de pe lista microbuzelor şcolare

1 COMENTARIU

  1. De neinchipuit intr-o tara europeana ,probabil nici in Nagorno Karabach de altfel ,ca in anul 2014 unui ziarist sa i se …promita ruperea picioarelor ! Angajati un avocat si luati-i si cenusa din vatra barbarei asteia care isi permite asa ceva !Auzi colo ,si profesoara ,pai ce educatie face madama copiilor?

Comentariile sunt închise.