0:00

Reacția conducerii de la ”Cartianu” după bătaia din școală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMariana Paleu, directoarea Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamț, a precizat că a fost efectuată deja o anchetă internă în ceea ce privește incidentul care a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni. Ceea ce se poate desprinde din declarațiile directoarei relevă faptul că siguranța în Colegiu, chiar și în urma acestui incident, este șubredă din mai multe motive. „Eleva este în clasa a IX-a, la colegiul nostru. După o oră de la incident a venit și mama acesteia. Am aflat că băiatul care a agresat-o i-a mai făcut probleme fetei și acasă. Noi nu aveam de unde să știm ce probleme are eleva cu acest individ. Poate dacă ar fi comunicat dirigintelui sau măcar să fi anunțat, am fi fost mai atenți. Poate că i-a fost rușine să povestească, nu știu. Ideea e că noi am avut paznic în ziua aceea, dar nu are cum să facă față situației deoarece sunt 3 intrări, 11 clădiri și 4 hectare de teren pe care se întinde această unitate. Problema cu paza în școli este una generală cu care se confruntă multe școli. Pe de o parte, dacă ar fi existat uniformă, poate că am fi reușit să distingem persoanele străine. Sunt aproximativ 1500 de elevi. Paznicul nu are cum să-i identifice pe toți. Cel care a bruscat-o pe fată a intrat, la pauză, odată cu alți părinți ai elevilor. Avem camere video și a fost înregistrat totul, dar, așa cum spuneam, ar mai trebui paznici.

 

Articolul precedentNenorociri de week-end: explozie într-o casă din Cut, incendiu la o locomotivă
Articolul următorGrosimea stratului de gheață pe Bistrița ajunge și la doi metri
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

4 COMENTARII

  1. Nu cred ca e vorba ca la Cartianu siguranța este subreda. De ce nu se mentioneaza in articol faptul incidentul a fost anihilat inca din start. Acest lucru nu s-ar fi intamplat daca nu exista siguranta…Probabil este vorba de a obtine stiri senzationale si audiență.

  2. Ar fi trebuit precizat faptul ca incidentul a fost observat și stins inca din start. Nu cred ca e vorba ca la Cartianu nu e siguranta ci de faptul de mai publica o stire de dragul de a o publica si fara a analiza situatia mai bine. Tocmai ca exista siguranta, nu s-a intamplat nimic grav. Documentati-va inainte de a publica ceva.

    • Păi de ce nu scrieți dumneavoatră știre exact cum s-a întâmplat? Fără elemente de senzațional, fără exagerări și, mai ales, fără să ascundeți nimic?
      De ce un asemenea incident a fost ascuns conducerii inspectoratului școlar? Și, mai ales, de ce credeți că s-a întâmplat așa ceva într-un colegiu atât de bine păzit și unde toată lumea este în siguranță…

  3. Vezi și incidentul de la școala 5 p.n.de acum 2-3 ani când o fetiță a fost agresată sexuale de un nebun, în incinta școlii! ! Și nimeni nu ia nici măsură! ! E strigător la cer cât de mult preț pune conducerea I.S.J. e directorii de astfel de scoli, deoarece, asigurarea pazei și a securității elevilor este o responsabilitate a conducerii scolii!!

Comentariile sunt închise.