0:00

Nenorociri de week-end: explozie într-o casă din Cut, incendiu la o locomotivă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO explozie a zguduit, sâmbătă 30 ianuarie, o casă din Cut, comuna Dumbrava Roşie, iar incendiul care a urmat a afectat mobilierul din interiorul bucătăriei. Nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD s-au deplasat la intervenţie. Militarii au stins incendiul şi au scos din casă butelia care avea scăpări de gaze. Proprietara nu şi-a dat seama, a lăsat o candelă aprinsă în bucătărie şi a plecat de acasă. Gazele acumulate s-au aprins la un moament dat şi au dus la producerea exploziei.

Tot sâmbătă, pompierii din Piatra-Neamţ au mai avut două intervenţii la locuinţe cuprinse de flăcări, una din Zăneşti (unde a ars acoperişul pe 20 mp şi s-a deteriorat plafonul a trei camere) şi una din Slobozia, Roznov, unde a ars acoperişul pe o suprafaţă de 15 mp. În ambele situaţii, incendiile au izbucnit din cauza coşurilor de fum neizolate faţă de grinzile din lemn din structura locuinţelor.

Militarii au încheiat ziua de sâmbătă cu o misiune la Roznov, la ora 23,19 fiind anunţat un incendiu la o locomotivă. „La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 12 subofiţeri cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Roznov cu o autospecială, constatând că locomotiva era inundată cu fum”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. “Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars bobinajul de la statorul generatorului principal al locomotivei. Până la sosirea forţelor de intervenţie mecanicul trenului care se îndrepta către Piatra Neamţ a acţionat cu un stingător. Incendiul a izbucnit la intrarea în oraş, iar mecanicul, conform instrucţiunilor specifice, a continuat deplasarea până în Gara CFR, concomitent cu apelul de urgenţă şi apoi operaţiunile de primă intervenţie. Cauza probabilă a incendiului: generator suprasolicitat”.

C.MIRCEA

Articolul precedentUn nou caz: O elevă de la „Cartianu” bătută pe holul şcolii.
Articolul următorReacția conducerii de la ”Cartianu” după bătaia din școală
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.