0:00

Grosimea stratului de gheață pe Bistrița ajunge și la doi metri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLungimea aglomerărilor de ghețuri pe râul Bistrița, în județul Neamț, este de 10,6 km, având grosimi cuprinse între 0,15 – 2 metri. „Conform datelor primite de la SGA Neamț, pe râul Bistrița, începând din coada lacului Izvoru Muntelui, pe toată lungimea aferentă județului Neamț, se manifestă fenomene specifice de iarnă – aglomerări de ghețuri, gheață la maluri. Aglomerările de ghețuri se manifestă pe o lungime de 10,6 km, din coada lacului Izvorul Muntelui până amonte 0,2 km punte ACH Poiana Teiului, comuna Poiana Teiului, având grosimi cuprinse între 0,15 – 2,0 m”, este precizat în informarea emisă de Prefectura Neamț la primele ore ale zilei de 1 februarie.

După cum au anunțat cei de la SGA Neamț, tronsonul prezintă ochiuri și canal dezghețat pe aproximativ 30% din lungime și, parțial, nivelul aglomerărilor de ghețuri este coborât pe mijlocul albiei. „Din amonte 0,2 km punte ACH Poiana Teiului, până amonte 0,3 km punte Dreptu, comuna Poiana Teiului, pe 7,9 km, râul prezintă canal dezghețat cu lățimi de la 3 la 15 m, cu gheață la maluri cu grosimi cuprinse între 0,3 – 2 m. Din amonte 0,3 km punte Dreptu, comuna Poiana Teiului, până la pod Lunca, comuna Borca, râul prezintă parțial gheață la maluri.

Din amonte nu curge zai”, se arată în informarea de la Prefectură.

Chiar dacă, până acum, nu au fost semnalate probleme deosebite, râul este monitorizat în permanență, mai ales că există riscul producerii de inundații, după cum s-a discutat la finalul săptămânii trecute, în cadrul întâlnirii Colegiului Prefectural.

Andreea Amariei

Articolul precedentReacția conducerii de la ”Cartianu” după bătaia din școală
Articolul următorJandarmii au confiscat cuţitele din Târgul Roznov
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.