Reabilitarea TT, din nou în lumina reflectoarelor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță a readus în atenția opiniei publice subiectul reabilitării Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, cu ocazia susținerii unei conferințe de presă. Culiță Tărâță spune că măcar o dată la două săptămâni, primește sesizări cu privire la modul în care s-a pus în practică proiectul cu finanțare europeană prin intermediul căruia, clădirea Teatrului Tineretului, clădire de patrimoniu, de altfel, a fost renovată. Mai mult, președintele Tărâță spune că au fost sezizate toate organele competente, deși acestea ar fi trebuit să se autosesizeze.

”Readuc în atenția opiniei publice situația dezastruoasă de la TT. Măcar la două săptămâni, directorul teatrului îmi semnalează prin referat, sub semnătură proprie, gravele abateri de la proiectul inițial cât și faptul că există, în continuare, aceeași atitudine a constructorului care încă nu a înlăturat deficiențele semnalate și care se văd cu ochiul liber. Scaunele vechi aveau o anumită ținută, demnă de un teatru, acum au adus niște chinezisme. Au venit la mine actori, oameni de cultură și au spus că nu e posibil să se tolereze o astfel de situație. Lucrurile acolo nu sunt în regulă. Cei care au făcut lucrările, firma Romconstruct, spun că ei nu au nicio obligație și că e obligația Primăriei. Nici eu nu am văzut contractul însă noi trebuie să vedem situația reală. S-a încercat să se organizeze spectacole, dar nu se poate. Eu sincer nu văd rezolvarea. Se vede cu ochiul liber. Au fost convocați cei implicați în proiect, inclusiv reprezentanții Consiliului Județean la o ședință de lucru și la sfârșit, pe procesul verbal, au scris deasupra că aceea e recepția finală. Dacă Fărcășanu, care a fost vicepreședinte la CJ nu a semnat, dacă Farcaș, vicepreședinte la CJ nu a semnat și nici directorul Conache din CJ nu au semnat… și apoi apare recepția finală cu date diferite. Îmi fac datoria să spun că lucrurile nu sunt în regulă, iar directorul Timuș, la două săptămâni vine cu referate. Are referate din 2009 și până în 2014. Nu a fost întrebat, nu a fost consultat, deci nu poți să-i pui nimic în cârcă. Dar managerul de proiect ce a făcut? Teatrul Tineretului e emblema orașului. Hai să vedem ce putem face să înlăturăm această gravă deficiență. La sesizarea directorului, noi am pus rezoluția, erau în termenul prevăzut de lege cu recepția, dar ei s-au grăbit să încaseze banii. Acum după toate intervențiile trebuie urmați pașii în justiție. Nu vreau să fac vreo acuză dar lucrurile sunt clare. Sunt neconcordanțe în proiect. L-am întrebat pe director dacă a văzut proiectul înainte, dacă a fost consultat. Mi-a răspuns că i s-a pus proiectul în brațe și atât. Trebuia ca organele statului să se autosesizeze dinainte și nu să se întâmple acest lucru în urma sesizărilor noastre”, a declarat Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentCartea de poezie / Mihai Hanganu: “Cutreierând prin amintiri”
Articolul următorSpitalul Bicaz va fi redeschis

1 COMENTARIU

  1. Ne intrebam in continuare: oare cit timp va mai trece pina ce vinovatii vor plati pentru distrugerea TT? Pentru ca asta este adevarul: TT era mai frumos si mai functional inainte de renovarea care n-a avut alt scop dacit sa umple de bani un constructor incompetent si o proiectanta care n-a vazut in viata ei un teatru (cea care a inventat scena…inclinata!!! Noroc ca d-l Timus a tras la timp samnalul de alarma).

Comments are closed.