0:00

Raziile au speriat rromii de la ruinele fostei fabrici Montana, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei minori au fost preluați de la ruinele fostei fabrici Montana, în ultimele zile, și trimiși în plasament de urgență. Drept urmare, la controalele făcute de asistenții sociali și polițiștii locali pe 23 și 24 ianuarie, la fosta fabrică Montana, nu a mai fost găsită nici o persoană fără adăpost. Primăria Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) și Poliția Locală, a continuat acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost din oraș în scopul protejării lor împotriva frigului. Vineri, 22 ianuarie, în jurul orei 13:00, în zona fostei fabrici Montana, au mai fost identificați doi copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, fără reprezentanți legali.

„Minorii au fost conduși la Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor Fără Adăpost din cartierul Speranța”, a declarat Ingrid Archip, purtătorul de cuvânt al DAS Piatra Neamț.

La fel ca în cazul Denisei și cei doi copii găsiți pe 22 ianuarie au fost preluați de cei de la Protecția Copilului, impunându-se instituirea plasamentului în regim de urgență. În urma raziilor au fost identificate și persoane fără adăpost care nu au domiciliul în municipiul Piatra Neamț, în cazul acestora, cei de la DAS Piatra Neamț înștiințând în scris primăriile din localităţile în care au domiciliul persoanele identificate în stradă, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

„De menționat este faptul că, în zilele de 23-24 ianuarie, ca urmare a acțiunilor realizate de către Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra Neamț, împreună Poliția Locală, și luarea măsurilor în conformitate cu legea, în zona dezafectată a fostei fabrici Montana, nu au mai fost găsite persoane fără adăpost, în special minori”, a adăugat Ingrid Archip. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentDacă aţi văzut-o, sunaţi la 112! A dispărut de 4 zile!
Articolul următorMonştrii din Negreşti trimişi în judecată * Au ucis şi incendiat o bătrână
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.