borlesti cnsas

Comuna Borlești are parte de un mic război local generat, evident, de ambiții mărunte, unele personale, altele de partid. Primarul PRM, Vasile Iliuță, pe de o parte, consiliera PSD, Daniela David, pe de altă parte, au pornit un război de uzură pentru a demonstra cine este șeful în zonă.

Fiecare are aliații săi, fiecare are ”pilele” sale, cu un avans clar pentru consiliera aflată cu partidul de la putere.

În rezumat, lucrurile se prezintă în felul următor. La început a fost dorința PSD de a instala un viceprimar. A urmat ”afacerea banilor de la AJOFM pentru sprijinirea persoanelor marginalizate”, în care actori principali au fost chiar oponenții primarului, consilierii David și Puică, prin soție.

În crescendo, a urmat numirea lui Puică ca viceprimar, la o zi după ce niște autorități l-au întrebat ce și cum cu o mașină și dezvăluirea privind incompatibilitatea lui Iliuță pe motiv de prezență în consiliul de administrație a unei școli. După câteva zile, o bomboană pe colivă, și Puică ar fi cumva incompatibil din același motiv.

Ultima mișcare pe tabla confruntării de la Borlești arată că ostilitățile au depășit cadrul județului și au ajuns la București. În goana după dovezi despre încăpățânatul primar, consiliera Daniela Davis a cerut, în decembrie 2013, Consiliului Național pentru Studierea Arhielor Securității (CNSAS) verificarea legăturilor, dacă au existat, ale lui Vasile Iliuță cu Securitatea. Instituția i-a cerut o biografie amănunțită, copie după carnetul de muncă și actul de identitate. Ce va fi de acum încolo, vom vedea, cert este că protagoniștii nu dau semne de pace. (Z.C.H.)

Articolul precedentMinistrul Varga, soluţii pentru podul de la Ion Creangă
Articolul următor“Cadouri” de 1,5 miliarde lei din partea ITM