Ministrul Lucia Varga a anunţat, marţi, că există soluţii pentru podul din comuna Ion Creangă şi digul de la Gâdinţi. Înainte de vizita în judeţ, mai mulţi parlamentari nemţeni şi preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, solicitaseră sprijin pentru cele două obiective.

Şeful CJ, prefectul George Lazăr, deputatul Dorinel Ursărescu au însoţit-o pe Lucia Varga pe parcursul vizitei de marţi în judeţ, iar la pod ministrul a fost aşteptat de primarul comunei Ion Creangă, Petrică Prichici. “Eu consider că trebuie să mergem pe varianta schimburilor de teren între Romsilva şi Primăria Ion Creangă, mai ales că domnul primar a spus că are pădure pe care să o dea în loc. Întocmiţi un proiect de hotărâre şi adoptaţi-l în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Lucia Varga.

Odată ce proiectul de hotărâre de Guvern va fi întocmit de Prefectura Neamţ, ministrul Varga va putea să-l susţină într-o şedinţă de Guvern. Siguranţa podului de la Ion Creangă depinde de modificarea cursului râului Siret, dar pentru acest lucru este nevoie de reglementarea juridică a terenului de 16 hectare pe care trebuie intervenit şi care aparţine, acum, Romsilva. Lucia Varga nu a vizitat şi digul de la Gâdinţi, dar a anunţat că vor fi bani pentru continuarea lucrărilor. Din lungimea totală a digului de protecţie de la Gâdinţi, de 3.030 de metri, a fost construită, în luna decembrie, o porţiune de 1,1 kilometri. Pentru continuarea lucrărilor de la Gâdinţi, Guvernul a mai alocat, la începutul lunii decembrie, la intervenţiile autorităţilor locale, o finanţare în valoare de 900.000 de lei. (Z.C.H.)

Articolul precedentSalvamontiștii așteaptă turiștii
Articolul următorRăzboiul de la Borlești, faza pe CNSAS