Germeni periculoși, probleme cu apa, nerespectarea circuitelor, a protocoalelor, lucrări de igienizare și investiții amânate sunt cele mai grave probleme existente în spitalele de urgență din Neamț.

Neregulile sunt detaliate într-o informare dată publicității astăzi, 10 mai, de DSP Neamț după controlul din luna martie-aprilie. Lipsa stației de epurare a apelor uzate și prezența stafilococului auriu în 4 secții de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, lucrări de igienizare și consolidare amânate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt aspecte dintre cele mai îngrijorătoare.

După amenzile date – 19.600 lei la spitalul din Roman și 35.000 lei la spitalul din Piatra-Neamț – toată lumea se așteaptă ca neregulile să fie serios luate în seamă și remediate în termenele asumate. Spitalele și autoritățile lor finanțatoare deja au luat la cunoștință raportul detaliat al DSP Neamț.

Ce anume au constatat inspectorii sanitari în fiecare din cele două spitale puteți afla din documentul transmis de instituție:

dsp control sp 10mai2022

C.I.

Articolul precedentRabla pentru electrocasnice începe pe 17 iunie, fără televizoare
Articolul următorPompierul ultramaratonist Iulian Rotariu reprezintă România în Namibia