0:00

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat calendarul celei de-a doua ediții Rabla electrocasnice din acest an, care va începe pe 21 noiembrie, ora 10:00 și se va încheia pe 23 decembrie ora 23:59.  Ca și la precedenta, în afară de etapa înscrierii în aplicația informatică dedicată programului, se vor derula alte trei etape în care vor putea fi folosite vouchere pentru trei categorii distincte de electrocasnice. Crearea conturilor de utilizator și înscrierea în aplicație va avea loc între 21 şi 25 noiembrie 2022.

Rabla electrocasnice II până pe 23 decembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn prima etapă a programului, care se va derula efectiv de pe 5 până pe 9 decembrie, se vor putea accesa vouchere, în valoare de 400 de lei, aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele. Bugetul pentru aceste categorii de electrocasnice este de 25.000.000 de lei.

Rabla electrocasnice II până pe 23 decembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCea de-a doua etapă a acestei ediții a programului, are loc în perioada 12-16 decembrie,  cu vouchere de 300 sau 500 de lei, aferente categoriei  tablete și laptopuri. Suma aferentă acestora este de 10.000.000 de lei. Ultima etapă, cea destinată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor, se va desfășura între 19 și 23 decembrie, cu vouchere de 200 și 400 de lei. Bugetul alocat este de 15.000.000 de lei. Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor din fiecare categorie este de cinci zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. Reamintim că anul acesta nu se mai pot cumpăra televizoare prin program, iar voucherul are o valabilitate mai mică, de doar 7 zile, față de 15, cât era înainte. Ceea ce înseamnă că ulterior utilizării voucherului la un comerciant validat, cumpărarea electrocasnicelor eligibile trebuie să se facă tot într-un termen de 7 zile. Voucherul este nominal, netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. Pentru a beneficia de un voucher, cei interesați trebuie să dea la schimb aparatele uzate care fac parte din aceeași categorie cu cea în care se încadrează produsul care urmează să fie cumpărat. Cei care au solicitat un voucher pentru o anumită categorie de electrocasnice, în cadrul primei ediții, dar nu l-au folosit, nu mai pot cere un altul acum. Noile reguli stabilesc că, pe parcursul unui an, se poate cere și folosi un singur voucher pentru o categorie de electrocasnice. (Angela Croitoru; FOTO: AFM)

Articolul precedentAtentat sângeros, septuagenar încarcerat
Articolul următorSUCEAVA Al patrulea club închis de polițiști în mai puțin de o lună
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.