tg puzzle optim padureAsociaţia Puzzle OptimEast promovează experienţele internaţionale. Dacă până acum organizaţia a trimis participanţi în diverse tări (Germania, Turcia, Cehia, Croatia) în prezent asociaţia este implicată în două proiecte: unul în Turcia unde e reprezentată de 7 tineri în cadrul unul schimb de tineri pe tema dependenţei de droguri pentru perioada 16-23 august şi unul pe care îl va organiza în ţară, la Băile Tuşnad care este axat pe tema conducerii (leadership-ului) în perioada 23-31 august.

I can be a leader va găzdui 24 de tineri din 4 ţări (Bulgaria, Germania, România şi Spania) şi este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 si 25 de ani vor avea ocazia să participe la acest program indiferent de situaţia economică datorită acoperirii costurilor de masă, cazare şi parţial transport din fondurile primite de la Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Timp de 9 zile tinerii ce se vor aduna la Băile Tuşnad vor experimenta metode ale educaţiei nonformale şi metode de aventură. Pe parcursul acestei experienţe participanţii vor lua parte la activităţi care îi vor ajuta a-şi întări stima de sine, îşi vor testa viteza de reacţie, curajul, îşi vor dezvolta creativitatea, cunoştinţele despre lideri şi coordonare, etc. În urma mobilităţii tinerii vor căpăta mai multă încredere în puterea pe care o au şi posibilitatea de a se implica şi a schimba ceva în cadrul comunităţilor din care provin.

Echipa României este formată din tineri ce îşi doresc să se implice în comunitatea locală din Târgu Neamţ şi până acum au dat dovadă de iniţiativă în cadrul organizaţiei. În urma experienţei participanţii la schimb nu doar că vor simţi cum e să trăieşti într-un mediu internaţional, dar vor avea ocazia şi să se inspire de la ceilalţi participanţi pentru proiecte viitoare.

„De mult timp îmi doresc să le ofer şansa tinerilor din oraş să experimenteze diverse oportunităţi prin care eu am trecut sau de care doar am auzit pentru a se putea dezvolta cât mai frumos şi să nu simtă prea accenuat dezavantajele de a trăi într-un oraş mic. Am obţinut finanţare pentru un proiect internaţional, primul de acest tip pe care Asociaţia Puzzle OptimEast îl organizează, dar nu şi ultimul”, a declarat Viorela Chiper, reprezentanta Asociaţiei Puzzle OptimEast Târgu Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE Gheorghe Ionescu, propus pentru Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler
Articolul următorDisciplină de partid cu sughițuri în Consiliul Local al Pietrei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.