gheorghe ionescuACTUALIZARE 2: Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a înaintat, vineri, 21 august, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de acordare a Ordinului Național “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, subinspectorului post-mortem Ionescu Gheorghe, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune, se precizează într-un comunicat de presă al MAI. Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare pentru polițistul erou, duminică, la Cimitirul militar Ghencea III. (ZCH NEWS)

ACTUALIZARE 1: Polițistul Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune, se precizează într-un comunicat de presă, remis Agerpres.

“În numele meu personal și al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. În acest moment tragic, transmit întreaga mea compasiune și solidaritate tuturor celor care i-au fost apropiați colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleanțe familiei și colegilor săi”, a transmis vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat de presă remis de MAI.

Potrivit sursei citate, vicepremierul a discutat personal vineri dimineață cu soția polițistului și a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform măsurilor de sprijin acordate polițiștilor cu grad de invaliditate și familiilor acestora, precum și familiilor polițiștilor decedați.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare și va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Ministrul Gabriel Oprea și întreaga conducere a instituției vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu, a anunțat MAI.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Polițistul a murit vineri dimineața la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni. (ZCH NEWS; FOTO: Poliţia Română)

politie ecusonŞTIRE INIŢIALĂ: Polițistul Gheorghe Ionescu, care a fost accidentat grav de un om de afaceri turc pe 2 august, a murit, a declarat vineri, 21 august, pentru Agerpres, Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

“Decesul a fost înregistrat la ora 7,00 dimineața. Până nu o să discutăm cu familia, mai multe nu vă putem spune”, a precizat Oprița.

Polițistul, care se afla în comă de aproape trei săptămâni, a făcut stop cardiorespirator. La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km, până în comuna Pipera, unde a lovit un gard. (ZCH NEWS)

Articolul precedentŞeful ISJ Suceava – precizări
Articolul următorPuzzle OptimEast Târgu Neamţ la Băile Tuşnad şi în… Turcia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.