reclama autocenter

Astăzi, 14 septembrie, autoritățile sanitare au anunțat că doar 4 persoane au fost nou confirmate cu coronavirus, în județul Neamț. Sunt 2.603 persoane infectate, în total, ceea ce face ca incidența îmbolnăvirilor să ajungă la 5,53 de cazuri la mia de locuitori, până acum, județul Neamț rămânând pe locul 14 în țară.

În schimb, numărul bolnavilor cu coronavirus internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a crescut în ultimele zile. Astăzi, erau 296 pacienți infectați internați (față de 255 vineri) și 52 de pacienți își așteptau rezultatele la teste (față de 36 vineri). În secția ATI astăzi sunt 5 pacienți (dintre care 3 conectați la ventilatoare), față de 9 pacienți vineri (dintre care 7 erau ventilați mecanic).

După un week-end cu puține testări, nici în celelalte județe ale regiunii Nord-Est nu se înregistrează creșteri de cazuri. Județul Botoșani este singurul unde nu este nici un caz nou, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică:

-Bacău: 21 cazuri noi

-Botoșani: nici un caz nou

-Iași: 41 cazuri noi

-Neamț: 4 cazuri noi

-Suceava: 22 cazuri noi

-Vaslui: 8 cazuri noi

 

La nivel național, au fost anunțate astăzi doar 692 de persoane nou confirmate, după prelucrarea a doar 7.331 de teste, din care 2.477 la cerere. Și numărul persoanelor care au decedat și erau confirmate cu coronavirus este mai mic, față de ultima perioadă. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 22 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore, doar unul dintre pacienți nu mai avea și alte boli. Mai multe informații oficiale puteți afla aici  .

C.I.

Articolul precedentDoi tineri din Dulcești, înjunghiați în burtă
Articolul următorUn tânăr a ”fugit” din carantină pentru o cursă de mașini