Puține șanse de angajare pentru licențiați, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFoarte aproape de sfârșitul anului, mediul de afaceri din Neamț nu prea recrutează personal, iar Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț anunță ca fiind vacante puțin peste 500 de locuri de muncă. Cererea de personal este cam la același nivel în zona Piatra Neamț și Roman unde este nevoie de 185, respectiv 175 de noi lucrători, în timp ce în angajatorii din zona Târgu Neamț caută 157 de angajați. Locurile de muncă pentru licențiați sunt foarte puține, marea majoritate fiind pentru cei cu studii medii.

Defalcat, patronii din Piatra Neamț și comunele limitrofe oferă doar trei job-uri pentru cei cu studii superioare, ingineri în diverse specializări. La polul opus, pentru muncitori necalificați sunt vacante 23 de posturi, la care se mai adaugă 16 oferte pentru cei calificați ca lăcătuș mecanic, plus 15 locuri de muncă pentru dulgheri. Oferta integrală a posturilor vacante la nivelul zonei Piatra Neamț poate fi studiată la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Piatra Neamț, de pe strada Mihai Eminescu.

Licențiații au mai multe șanse de angajare în zona Roman unde sunt libere 8 posturi pentru contabil, director magazin, inginer constructor, un post este pentru un medic de medicină generală, dar se caută și trei proiectanți sau doi psihologi. Ca pondere, cele mai multe cereri, 12, sunt pentru necalificați, plus 10 tehnicieni textiliști sau 21 de confecționeri.

Angajatorii de la Târgu Neamț au descoperite posturi de fizician medical, bioinginer medical, psiholog, precum și două locuri pentru ingineri. Deficit de personal este în industria ușoară unde este nevoie de 35 de confecționeri textiliști, dar ar mai putea găsi de lucru până la final de noiembrie cei calificai în ocupații cum ar fi electrician, bucătar, barman, ospătar sau sudor.

(G.S.)

Articolul precedentVIDEO. Noapte albă pentru o parte dintre drumari: au împrăştiat sare pentru combaterea poleiului
Articolul următorAtenție la cauciucurile de iarnă: polițiștii au dat primele amenzi din acest sezon
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.