Dacă în Piatra-Neamţ angajaţii Publiserv şi-au retras utilajele de deszăpezire în garaj, şoselele din oraş fiind curate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre DRUPO sau Secţia Drumuri Naţionale. Cei din urmă au acţionat pe întreg parcursul nopţii pe anumite porţiuni de drumuri judeţene şi naţionale pentru a împrăştia antiderapant acolo unde exista polei sau erau condiţii de formare.

Utilajele Drupo au acţionat în special în zona de munte pe: DJ 127 A Bicazul Ardelean- Tulgheş 82 intervenţii), 155 F (axialul) Izvorul Muntelui – Durău (2 intervenţii), dar şi pe DJ155 B Bodeşti-Petricani, 155 C Branişte-Mănăstirea Neamţ, 156 A intrarea în Neamţ dinspre Bacău, 157 Roman- Piatra-Neamţ, 159 Izvoare – Bahna, 207 C Ion Creangă – Valea Ursului.

Angajaţii DRDP Iaşi, Secţia Piatra-Neamţ, pe lângă răspândirea a 13 tone de sare cu 18 autoutilaje pe 9 dintre drumurile naţionale care străbat judeţul Neamţ, au acţionat în unele zone şi pentru îndepărtarea unor crengi căzute pe carosabil sau a celor care erau încărcate de zăpadă sau gheaţă şi riscau să se rupă, opturând o porţiune a carosabilului.

VIDEO. Noapte albă pentru o parte dintre drumari: au împrăştiat sare pentru combaterea poleiului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În acest moment temperatura aerului este doar pe alocuri sub zero grade Celsius, vizibilitatea este bună. Rămân însă porţiuni cu umezeală accentuată unde se poate produce polei, iar drumarii rămân la datorie.

Angela Croitoru

VIDEO / FOTO: DRDP Iași

Articolul precedentNeamț. Manifestări dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului
Articolul următorPuține șanse de angajare pentru licențiați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.