Atenție la cauciucurile de iarnă: polițiștii au dat primele amenzi din acest sezon, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVremea deosebit de frumoasă și caldă cu care ne-a răsfățat toamna până de curând, a indus în eroare șoferii, unii dintre aceștia amânând nepermis de mult montarea cauciucurilor de iarnă. Sezonul rece a debutat brusc, pe 18 noiembrie, când temperaturile au scăzut considerabil și a venit prima ninsoare. Unii au fost luați pe nepregătite și s-au trezit în trafic fără anvelope de sezon. Codul galben de ninsori și polei a scos în stradă polițiștii de la rutier, iar aceștia au dat primele amenzi pentru proprietarii vehiculelor neechipate corespunzător.

Polițiștii au constatat un număr de 56 de abateri de la normele rutiere, acestea fiind sancționate contravențional. Ca și sancțiuni complementare,  polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un număr de patru certificate de înmatriculare”, este bilanțul anunțat de Poliția Neamț în urma acțiunii din 18-19 noiembrie.

Unul din cei sancționați pe lipsa cauciucurilor de iarnă este un bărbat de 33 de ani, din Vaslui, tras pe dreapta pe 18 noiembrie, pe bulevardul Ștefan cel Mare, din Târgu Neamț. Conducătorul auto venea din Ungaria cu destinația Vaslui, dar nu avea autoturismul echipat de sezon. În consecință, a fost sancționat contravențional cu 9 puncte amendă, ca măsură complementară fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

Reamintim că legislația nu prevede o anumită dată pentru montarea cauciucurilor de iarnă, însă acestea sunt obligatorii atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Lipsa acestora se sancționează cu amenzi din clasa a IV-a, între 9 și 20 de puncte, respectiv între 1.305 lei și cel mult 2.900 lei și retragerea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

(G.S.)

Sursa foto: freepik.com

Articolul precedentPuține șanse de angajare pentru licențiați
Articolul următorComunicat de presă PSD Neamț. Noi simpatizanți ai Valorilor Social-Democrate, în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.