Bulevardele, arterele principale și mai multe străzi din Piatra Neamț au intrat într-un amplu program de refacere completă sau reabilitare. Publiserv, societatea Consiliului Local care se ocupă de întreținerea drumurilor de pe raza muncipiului, a demarat lucrările în forță mai ales că vremea bună din ultima perioadă a permis acest lucru. Pe toată perioada lunii aprilie se va acționa, cu două echipaje și utilajele aferente, în paralel, la plombări sau refaceri de covoare asfaltice. Primul cartier vizat, în afară de arterele intens circulate din centrul orașului, este Gara Veche. Plombările și asfaltările se realizează în baza unui program pus la punct de comun acord, de Primăria Piatra Neamț și Publiserv.

Publiserv: Amplu program de reabilitare a străzilor din Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Lucrări în Gara Veche

”Noi am demarat deja lucrările în cartierul Gara Veche unde unele dintre străzi erau foarte deteriorate după perioada de iarnă. În momentul de față se frezează și se plombează pe strada Cârlova, pe bulevardul Mărășești, și pe strada Târnavelor. Pe străzile Lotrului, Eliberării, Solidarității, Râmnic, Războieni 1 se frezează și se toarnă asfalt. Tot în cartierul Gara Veche, pe strada Războieni 2, echipa Publiserv va intra să refacă total bordurile și strada în sine pentru că acolo este de fapt pietriș, strada nu a fost asfaltată, acolo e ceva mai mult de lucru”, a precizat Elena Boengiu, director  Publiserv Piatra Neamț.

Publiserv: Amplu program de reabilitare a străzilor din Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Săptămâna viitoare, în Precista şi Dărmăneşti

În continuare se va lucra pe toate străzile municipiului însă, într-o primă etapă, începând cu săptămâna viitoare, echipele Publiserv vor intra pe strada Alexandru Lăpușneanu, care va intra în reabilitare completă. Potrivit directorului Publiserv, acest lucru presupune decopertarea completă a arterei și turnarea covorului asfaltic.

Publiserv: Amplu program de reabilitare a străzilor din Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

”După finalizarea lucrărilor din cartierul Gara Veche se va intra în cartierul Precista și vom începe cu strada Alexandru Lăpușneanu. În paralel se va lucra și în cartierul Dărmănești pe străzile Mihai Viteazu, Armoniei și Nicolae Iorga. Anumite porțiuni din aceste străzi vor fi frezate și plombate, iar anumite porțiuni vor fi decopertate și se vor turna covoare asfaltice, aceste lucruri fiind stabilite în baza unui program. De asemenea vor mai fi și alte străzi de asfaltat în cartierul Gara Veche însă așteptăm ca firmele care lucrează la reparațiile și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, să termine la rândul lor lucrările, iar acest lucru este valabil pentru mai multe artere de circulație unde se lucrează la rețeaua de apă și canalizare. Acele străzi nu pot fi asfaltate decât după ce se finalizează reabilitările rețelelor de alimentare cu apă. Tot în această perioadă se lucrează la refacerea marcajelor rutiere, s-a început cu zona centrală, mă refer la bulevarde și patrulaterul din centrul municipiului și se va continua cu refacerea marcajelor la trecerile de pietoni, cu precizarea că aceste marcaje se refac pe timp de noapte pentru a nu îngreuna traficul rutier. De asemenea am demarat și programul de reparații la băncile amplasate pe aproximativ 500 de coșuri de gunoi”, străzi, în cartiere, și urmează ca tot Publiservul să monteze în tot orașul a mai spus Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentŞeful STS a distrat asistenţa de Ziua jandarmeriei
Articolul următorȚocu – restitutio in integrum

1 COMENTARIU

  1. Am mai comentat cindva si sunt foarte indignat de faptul ca nu vad nici intr-un program de reabilitare a cailor de acces,zona cuprinsa intre peco Socar si peco Ursuleti spre Bicaz, intens circulata si de importanta majora privind intrarea in oras si legatura cu vestul si nordul tarii.Eu circul aproape zilnic pe acest traseu si sunt nevoit a folosi doar o banda de circulatie(cea mai buna)indiferent de sens,asa cum fac majoritatea conducatorilor auto existind riscuri majore de accidente.

Comments are closed.