• Şeful STS a distrat asistenţa de Ziua jandarmeriei, ZCH NEWS - sursa ta de informații „La anul să chemaţi numai 3 echipe la minifotbal, poate aşa ajungem pe locul 3”, a spus colonelul Cosmin Albu

Sala de şedinţe de la stadionul Ceahlăul s-a colorat în albastru, ieri, de Ziua Jandarmeriei, când oficialităţile şi şefii instituţiilor cu care colaborează militarii au venit să le ureze „La mulţi ani!”. A lipsit tocmai unul dintre cei mai convinşi militari de carieră, colonelul Ioan Niţică, însă ISU Neamţ a fost reprezentat, cu succes, de prim-adjunctul Ionel Pîrvu. Festivitatea a fost deschisă de Ana Maria Lupu, o fetiţă de 10 ani, fiică de jandarm, care a cântat dumnezeieşte „Deşteaptă-te române!”.

Primul care a luat cuvântul şi a citit câteva rânduri de pe o foaie a fost prefectul Vlad Angheluţă. A ţinut să amintească de cei trei jandarmi care au fost în misiune în Afganistan, unul dintre ei (Ionuţ Savin) proaspăt înaintat în grad. A urmat Emilia Arcan, care a transmis, ca de obicei, mesajul preşedintelui CJ, Culiţă Tărâţă, şi s-a adresat în special femeilor în uniformă declarându-se un susţinător al acestora.

La rândul său, viceprimarul de Piatra Neamţ  transmis mesajul primarului şi a spus că este un cunoscător al problemelor cu care se confruntă Jandarmeria, pentru că are un văr şef de Stat major la Bucureşti. Şeful Poliţiei Neamţ a fost degajat şi şi-a salutat prietenii pe care i-a văzut prin sală, le-a făcut urări de bine şi petrecere frumoasă. La fel de pozitiv a fost şi discursul fostului şef al Jandarmeriei Neamţ, colonelul Gheorghe Gorescu, trecut de 10 ani în rezervă, după 36 de ani de activitate.

A urmat colonelul Pîrvu care şi-a plâns soarta într-un mod festiv, declarând că el ştie cel mai bine cât este de greu să pleci în misiune dimineaţa şi să te întorci seara, după o zi cu un colţ de pâine sau hrană rece. După ce a repetat de vreo trei sau patru ori „cât e de greu” prim-adjunctul de la pompieri a lansat cu îndemn milităresc „Fruntea sus şi să ne îndeplinim misiunile în continuare”.

În schimb, şeful Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, colonelul Cristin Hîra, a fost foarte simpatic când a vorbit despre echipa sa de minifotbal, pe care a trimis-o la competiţie cu ordinul să câştige. Şi soldaţii s-au conformat şi au luat locul I, spre deosebire de colegii lor de la STS, care au luat locul 5. “Noi suntem onoraţi de acest loc 5”, a spus colonelul Cosmin Albu, şeful STS Neamţ. “Am luat locul 5 din 5 echipe participante, aşa că vă rugăm la anul să chemaţi numai 3 echipe, poate aşa ajungem pe locul 3”.

A fost momentul când şi cele mai crispate feţe de la prezidiu s-au destins, iar colonelul Gherman a profitat de situaţie ca să pună punct ceremoniei într-un cadru vesel. Nu înainte de a le mulţumi colegilor săi pentru activitate şi a le ura sănătate, succese şi “La mulţi ani!”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSoarta Stațiunii Oglinzi se decide pe 28 aprilie
Articolul următorPubliserv: Amplu program de reabilitare a străzilor din Piatra Neamţ