0:00

Colecția personală a fostului subprefect și deputat de Neamț Iulian Țocu se va reîntregi cu toate obiectele de artă care i-au fost confiscate anul trecut, în august, de ofițerii de la Compartimentul Patrimoniu al Serviciului Investigații Criminale.

Iulian Țocu a stat departe de odoarele sale mai bine de jumătate de an, timp în care polițiștii de la Patrimoniu au încercat să afle ce e cu obiectele de artă, de unde vin și, mai ales, cum au ajuns la celebrul nemțean. Încă de atunci Iulian Țocu își exprima toată disponibilitatea și afirma că nu are nicio grijă, fiindcă deține acte doveditoare cu care să probeze cum a devenit proprietar peste respectivele obiecte de cult și patrimoniu. Cercetările/verificările au trenat atâta pentru că la Complexul Muzeal Județean Neamț nu există niciun expert care să evalueze obiectele aflate în custodie și nici nu s-au făcut (prea) mari eforturi pentru a face expertiza în altă parte.

Într-un final, s-a făcut totuși verificarea de specialitate, iar raportul de expertiză a arătat că nu există motive pentru care cele peste 80 de obiecte aparținându-i colecționarului Iulian Țocu ar mai trebui reținute. Fapt pentru care ar trebui restituite proprietarului. Asta dacă le și găsesc.

Potrivit directorului adjunct al CMJ Neamț, cercetătorul Dorin Nicola, ele sunt undeva, dar nu se știe unde. Poliția, care s-a ocupat de caz, spune că sunt la Muzeul de Istorie. Dorin Nicola, pe de altă parte, a declarat, ieri, 3 martie, că nu știe unde sunt obiectele lui Țocu. Nici dacă sunt la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț, nici dacă polițiștii care anchetează cazul le-au luat de sub „ochii” CMJ Neamț: „Nu știu unde sunt obiectele, pentru că nu eu m-am ocupat de caz. Nu știu dacă mai sunt în muzeu sau nu”. În mod cert, la mijloc se află o neînțelegere, care derivă, probabil, din vicii de comunicare interinstituțională. (M.T.)

Articolul precedentPubliserv: Amplu program de reabilitare a străzilor din Piatra Neamţ
Articolul următor”O anumită parte a presei”, vinovat de serviciu în ochii şefului AJF

1 COMENTARIU

  1. POATE au avut SOARTA celor din OLANDA !? CE CULTURA au astia din ziua de azi ,TABLOU > LEMNE de foc ,ce sa mai umblii hututui prin padure ,sa sapi la cioata ,te duci iei un tablou ,bagi pe foc si ai CALDURICA , daca ai monezi ,arta numismatica,foarte bine se potriveste la MECANICA, in speta la MERCEDUS , se pun la capetele de bara ,ptr a scoate jocurile ,daca prezinta acest simptom , la ROZNOV sunt niste experti in LUCRARI DE GENUL acesta .

Comentariile sunt închise.