„People to People – Chapter Roman” organizează, în aceste zile, mai multe evenimente ce își propun să-i îndemne pe tineri să meargă la vot. Cu această ocazie, voluntarii au organizat, împreună cu parteneri din Polonia, o expoziție de fotografii și au inițiat o dezbatere pe tema importanței prezenței tinerilor la urne.

“Evenimentul se desfășoară într-un parteneriat cu un alt ONG, dintr-un oraș apropiat de Gdansk, din Polonia. Noi am fost prezenți în Polonia în luna decembrie, iar acum o delegație de 10 tineri din Polonia a venit la Roman. Scopul principal al acestei acțiuni este să motivăm tinerii să meagă la vot, să se implice activ în alegerea propriului viitor”, a declarat Andrei Corduneanu, coordonator al PTP Roman. Voluntarii au, lunar, măcar două activități în care cuprind tineri ce vor să schimbe mentalități. Expoziția de fotografie a fost vizitată și de primarul Laurențiu Leoreanu, care a lăudat inițiativa și a precizat că este important ca ficare cetățean să meargă la vot.

Europa are nevoie de toți cetățenii, iar acum noi trebuie să votăm pentru Europa, la alegerile din mai. Dorim implicarea tinerilor în activitatea electorală, pentru că viața noastră depinde de ceea ce alegem. Cred că atunci când stai deoparte – nu poți să-ți dai cu părerea. Am sesizat că, în ultimii ani, tinerii se implică din ce în ce mai mult. Până în 2004 persoanele de vârsta a treia veneau la vot, acum și tinerii sunt prezenți și vor să-și spună punctul de vedere”, a spus edilul.

PTP Roman pregătește, împreună cu omologii din Bulgaria, un proiect cu finanțare europeană ce va fi depus anul viitor. În vara acestui an, o delegație de 10 persoane din organizație va merge în Cipru la un schimb cultural-educativ. (C. MATEI)