0:00

PSD-ul nu i-a dat bani lui Gheorghe Ștefan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ședința Consiliului Județean Neamț a avut un moment extrem de interesant, generat de o propunere făcută de consilierul PDL Gheorghe Vasiloiu (incompatibil datorită prestației sale ca membru în Consiliul de Administrație de la F.C. Ceahlăul S.A.; societatea comercială, nu echipa!). Acesta a scos din pălărie o năstrușnicie demnă de perioada când PDL-ul cheltuia banii județului pentru proiectele Primăriei Piatra Neamț: 18 miliarde lei vechi să fie relocați de la proiectele de interes județean în folosul Primăriei Piatra Neamț, pentru construcția pârtiei pentru tineret de pe muntele Cozla (proiect demarat, dar aflat în stand-by din lipsă de fonduri și greșeli în derulare). Amendamentul la buget a fost supus la vot și a căzut. 11 consilieri au votat împotrivă (Murariu – PSD, Pruteanu, Ignat, Vișan, Andone – PNL, Mihai Alexandru – PC, Antochi, Sandu, Vasiliu, Iacoban, Tărâță – UNPR) iar 6 s-au abținut (Nica, Bourceanu, Radu Tudorel – PSD, Pavăl – PNL, Ploscaru – PPDD, Farcaș – UNPR).
De data aceasta, o parte a reprezentanților PSD pare să nu mai fi respectat ordinul de partid și s-a decis să se opună transmiterii unor fonduri către o primărie condusă, teoretic, de un pedelist. În acest moment, după ce ”trădarea” s-a produs, s-a trecut la planul B, care trebuie transmis presei. Totul trebuie prezentat ca un plan prin care conducerea PSD i-a tras o cacealma lui Gheorghe Ștefan, pe principiul ”taci și-nghite, că noi suntem la putere, cu sau fără voturile tale”.
În realitate, totul a pornit de la atitudinea arogantă a consilierului PDL, care nu a discutat amendamentul înainte de ședință. Consilierul județean Adrian Bourceanu și-a explicat votul și prin această lipsă de comunicare: ”Amendamentul nu s-a discutat înainte, este și asta o explicație a votului. Dincolo de acest lucru, eu am avut de ales între a lua bani de la un proiect al județului pentru unul al Primăriei Piatra Neamț. Eu sunt consilier județean, așa că am considerat că așa este normal”.
La PP-DD, chiar dacă președintele Ciprian Șerban a spus că totul este în ordine și fiecare ar fi votat după cum i-a dictat conștiința, camerele de luat vederi au înregistrat momenul în care consilierul Ploscaru a fost ”interpelat” în timpul ședinței. Ploscaru are aproape același punct de vedere ca Adrian Bourceanu: ”Amendamentul nu s-a discutat în comisii, domnul Vasiloiu l-a propus și atât, fără să aducă argumente pertinente în favoarea lui. Practic, nu știam despre ce este vorba și am ales să mă abțin”.
Rămâne de văzut dacă, după acest vot, nu vor exista consecințe la nivel de partid. Și nu numai.

Valentin BĂLĂNESCU

Vasiloiu, mustața și Tărâță

Interesante au fost replicile din sală, avându-i ca protagoniști pe președintele Tărâță și consilierul Vasiloiu.
”Cum să dăm atâția bani pentru un proiect pe care Consiliul Local l-a retras pentru că s-au făcut greșeli? Dacă ați făcut găuri la Primăria Piatra Neamț e treaba dumneavoastră! Veniți acum să periclitați bugetul județului și alte proiecte care sunt în derulare? Să iei banii, să-i dai la Primăria Piatra Neamț? E o aberație!”, a spus președintele Tărâță.
Gheorghe Vasiloiu, vizibil enervat, și-a susținut în continuare amendamentul: ”Nu mai jigniți în plen! În afară de amenințări, ce știți să faceți?”.
”Cum pune cineva degetul pe rană la dumneavoastră, vă tremură mustața!”, i-a răspuns Tărâță.

PSD-ul nu i-a dat bani lui Gheorghe Ștefan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

PSD-ul nu i-a dat bani lui Gheorghe Ștefan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

PSD-ul nu i-a dat bani lui Gheorghe Ștefan, ZCH NEWS - sursa ta de informații
(I.C.)

Articolul precedentIon Rotaru pregătește ”Surprize-Surprize”: Donați pentru Spitalul Bisericani!
Articolul următorDă sărbători…

2 COMENTARII

  1. Pinalti a abandonat de mult orasul Piatra Neamt ! A devenit un oras murdar, plin de gropi, plin de cersetori ! Sunt multe strazi neasfaltate sau aproape necirculabile. Vezi str. Cozla, Ion Creanga, Mioritei, Stramutati. Vedeti pe str. Stramutati 1 cum pt. un prieten bun al managerului orasului s-a putut asfalta inca 30-40 de metri pana la casa care si-a construito dar pentru ceilalti locuitori din zona nu s-au gasit fonduri de asfaltare. Marea majoritate a locuitorilor de pe strada Stramutati cara apa cu galeata de la cismea, nu au canalizare ! Asta da oras european !

Comentariile sunt închise.