0:00

Dă sărbători…, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Na, că  o vinit și sărbătorile, dar fără omătu` cu care eram amenințați zilnic, că ajunsesem să tremurăm pentru fiecare fulgușor mai răsărit, ba chiar când ceteam vremea, ne gândeam la șubele rusăști și bilgherii din chiele de bivol, la ce urgie vine peste noi. Da` uite că vremea nu e chiar așa de al dracu` și ne mai lasă să umblăm pe uscat, eventual cu teniși de iarnă. Că în timpul ăsta pe drumuri șuieră utilajăle de dezăpezit, de leșină de bucurie parbrizele mașinilor, e dovada vie și clară că iarna calendaristică nu ne-o luat pe nepregătite și firmele cu contracturi pentru manopera asta își fac treaba cu prisosință, astfel încât punem rămășag că o să aibe motorină până în iulie. Dar să nu ne luăm cu vorba și să ne ducem misia cu care am fost investiți de Moș Crăciunu presei, așa că ne aliniem și o să procedăm la a vă felicita în felul nostru.

Eu vă zic să aveți grijă de voi, să nu faceți cumva să vă îmbolnăviți și dacă dă vreo filoxeră bărboasă prin organe, gândiți-vă la un tratament verificat cu juma de kil de pălinkă și niscaiva slană bine aleasă, mujdei cu hrean plus carne friptă și restu vin până la cei doi litri de lichide pe care trebe să-i bem, că așa zice la televizor. Acuma, căutați să țineți cât mai multă bucurie în căși, că nu vine Crăciunu de două ori pe ani și-odată vinerea. La fel să faceți și cu norocu și cu bunătățile pe care vi le dorim și pe care Cel de sus o să aibă grijă.

Cumătru din dreapta cu perciunii până la carâmbu cizmelor, zice să nu vă lasați intimidați de iarna asta care o să vină într-o joi, c-o vorghit el și cu Moș Crăciun și în loc de omăt o să plouă cu cadouri. Dinspre partea lui merge vorba că o pregătit vreo cinzeci de coșărci de urări pe care e vorba să le deie drumu de ajun, că dacă le dă drumu de azi, le iau cei de la politică și zic că is ale lor, după modelul consacrat de-o bucată de vreme încoace. Că dacă face ceva un liberal, se trezesc trei pesediști care jură că ei l-o făcut și tot așa, până se epuizează posturile. Da să-i lăsăm cu ale lor și să ne vedem sănătoși la anu`, plini de voie bună și cu chef de râs, sănătoși și cu brăcinarii până la ultima rezistență. Amin!

Ăsta den mijloc, săracu`, o început sărbătorile din iulie și se miră că de ce trebe să se îmbrace în Moș Crăciun că el are pene. Și de mânios ce este, s-o coborât în beci și-o zis că nu iese până după Bobotează. Noi i-am făcut o conductă pentru sarmăli și una pentru caltaboși și dacă o să vreie o ciorbă de dres am vorghit cu un doftor de mahmureală care o pregătit niște perfuzii cu ciorbă de burtă. Așa că de la dânsu` puteți primi felicitări de Crăciun, eventual de Paște ori lăsatu secului pe vechi.

Articolul precedentPSD-ul nu i-a dat bani lui Gheorghe Ștefan
Articolul următorBucurii de la Jandarmi

1 COMENTARIU

  1. Da…. aceste hahalere ale psd-ului?? Jenant….. uitati-va la stan, nenea din fruncea isj neamt….; ei…, ce ziceti??? misto personaj, nu??? …. analfabet, corupt… exact ce trebuie! Rusine! Rusine! Rusine!!!

Comentariile sunt închise.