pietricica turism

deseuri cj 05

Manoliu cere informații de la Tărâță
* „O hotărâre definitivă se va lua în urma ședinței de grup care va avea loc sâmbătă”, spune vicele CJ

Caietul de sarcini necesar participării la licitație pentru preluare în exploatare de către un operator a depozitului județean de deșeuri de la Girov este pus, pentru a patra oară, pe ordinea de zi a ședinței CJ Neamț. Și deși Culiță Tărâță, președintele CJ, a anunțat că, de această dată, caietul va fi votat, pentru că majoritatea din CJ a înțeles despre ce este vorba, se pare că nu vor lipsi discuțiile în contradictoriu. Grupul consilierilor PSD vor hotărî abia sâmbătă, când se vor reuni, dacă vor fi de acord cu noua formă a caietului de sarcini.

”La întâlnirea din februarie cu colegii consilieri de la fiecare partid reprezentat în CJ, am ridicat problema prezentării de către UIP și echipa de asistență tehnică a proiectului, a unui material prin care să se clarifice care dintre criteriile de selecție vor fi aplicate: prețul cel mai scăzut sau oferta tehnică cea mai avantajoasă, pentru că trebuie asigurat un serviciu calitativ din punct de vedere al managementului și pentru a nu ne trezi cu un caz similar celui de la Bacău unde operatorul care a luat în exploatare depozitul de deșeuri, tot în urma unei licitații, a renunțat la contract constatând că nu se poate încadra în costuri. De aceea, la ultima discuție cu colegii și echipa care lucrează la proiect s-a solicitat o informare de la cei abilitați, cu privire la variabilele din fișa de achiziții, avute în vedere pentru organizarea licitației, astfel încât să dispară orice suspiciune privitoare la corectitudinea procedurii. Respectivele solicitări nu au fost prezentate nici până acum consilierilor județeni, dar o hotărâre definitivă asupra modului cum va vota grupul consilierilor județeni PSD urmează să se ia în urma ședinței de grup care va avea loc sâmbătă. Există probabilitatea ca proiectul să treacă dar cu o serie de amendamente”, a declarat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț.

Depozitul județean de deșeuri de la Girov, construit prin proiectul european Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț, ar fi trebuit preluat pentru exploatare de către un operator dar numai în urma unei licitații. Consilierii județeni majoritari nu au fost însă de acord să se întâmple acest lucru, mai mult, au refuzat, în mai multe rânduri, să fie de acord cu conținutul caietului de sarcini, primul pas pentru organizarea unei licitații. (I. CĂLIN)