arsenePreședintele filialei, Ionel Arsene, a subliniat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă organizată de PSD Neamț. El a prezentat lapidar activitățile de precampanie în care au intrat social-democrații, punând accent pe target-ul (auto)asumat, respectiv 5 deputați și 2 senatori, care, din cele expuse de Ionel Arsene, reprezintă mai mult o bază de pornire, fiindcă, de-a lungul discuțiilor, au apărut și variațiuni pe aceeași temă: ”5-6 deputați și 2 senatori”, ”încercăm să maximizăm numărul mandatelor, să luăm nu totul, pentru că totul nu e sănătos, nici pentru noi, nici pentru democrație, dar cât mai mult, să formăm o majoritate și să dăm un guvern”.

Cred că tot activul PSD este pregătit pentru campanie și alegeri. Suntem determinați, hotărâți să câștigăm, nu pentru noi, cât pentru nemțeni, pentru români, să le redăm demnitatea și să aducem bunăstare românilor”, a declarat președintele PSD Neamț. ”Am văzut dorința de a obține o victorie categorică. Toți președinții de organizații și primarii sunt dornici ca PSD să câștige cât mai multe mandate și să ajungă la guvernare, pentru că au observat ce se întâmplă cu România și cum e guvernată, care sunt problemele cu care ne confruntăm noi, cei din administrația locală, și eu, ca președinte al Consiliului Județean, și colegii mei primari. Este singurul an când nu a fost făcută nicio rectificare pozitivă de buget. Avem primării cu nevoi extraordinar de mari, care țin de buna funcționare a școlilor din comunitățile pe care le conduc domnii primari, de primării, de salarii”, a adăugat Ionel Arsene, precizând că a rugat toate primăriile din Neamț să facă o informare către Consiliul Județean pentru că ”vrem să facem adresă oficială, să atragem atenția Guvernului că administrația publică suferă și că este cazul să își îndrepte atenția și asupra administrației locale și mai puțin către multinaționale”.

Ionel Arsene a vorbit și despre ”guvernul Cioloș, guvernul zero, care nu a atras fonduri europene”, despre PNL – ”partid vechi, istoric, dar azi a rămas doar cu numele, că este populat de oamenii lui Băsescu, condus de Klaus Iohannis”, despre cum niciunul din aceștia ”nu iubesc românii și România”, despre cum ”românii au înțeles că, pe 11 decembrie, trebuie să vină în număr cât mai mare la vot, să ne reluăm țara înapoi de la Klaus, Julien și alți domni care servesc interesele oricui numai ale țării nu”.

Cu promisiunea că ”următorul guvern va fi PSD-ALDE”, Ionel Arsene a ținut să precizeze totuși că, în ciuda parteneriatului cu ALDE, și în parlament, și la Consiliul Județean, ”în această competiție electorală, nu candidăm în alianță. Fiecare trage să maximizeze cât poate de mult pentru propriul partid, după care vedem câte mere a cules fiecare, le punem la un loc și vedem dacă merele noastre sunt mai multe decât merele lor. Eu cred că sunt mult mai multe”.

(D.O.)

Articolul precedentNEAMŢ: Schimbarea directorilor de școli face prăpăd în suplinitori
Articolul următorACTUALIZARE Patron de pensiune acuzat că și-a ”vânat” turiștii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.