0:00

ACTUALIZARE Patron de pensiune acuzat că și-a ”vânat” turiștii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Loredan Iliescu, patronul acuzat de doi turişti (care făceau parte dintr-un grup) că i-a alungat cu arma în mână de la pensiunea lui, unde sărbătoreau o aniversare, a fost audiat de anchetatori. El a declarat că a avut un conflict cu turiştii, unul dintre ei l-a pocnit peste faţă şi atunci s-a enervat şi a adus arma să-i sperie şi să-i determine să plece. Omul de afaceri susţine că n-a tras în direcţia turiştilor, ci a scăpat puşca de vânătoare şi atunci s-a descărcat. Cum turiştii spun că era sub influenţa alcoolului, este posibil s-o fi scăpat de mai multe ori.

Dincolo de glumă, fapta este gravă, pentru că numai norocul a făcut să nu se întâmple nimic iremediabil, iar poliţiştii i-au ridicat patronului ambele arme de vânătoare, pe care le păstra, legal, în cutii metalice încuiate, separat de muniţie, cum scrie în lege. Partea proastă este că în locuinţa lui Loredan Iliescu a mai fost găsit și un pistol cu bile, pentru care nu există autorizaţie. Şi acesta a fost ridicat, iar dosarul penal va merge mai departe cel puţin sub aspectul infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor, însă tentativa de omor este dificil de probat după două săptămâni. Oricum lui Loredan Iliescu îi va fi anulat dreptul de port-armă, asta implicând imposibilitatea redobândirii pentru o perioadă de minimum 2 ani. Aşa că la următoarea ceartă cu turiştii poate folosi, cu încredere, un spray cu piper. (C.M.)

********

ŞTIRE INIŢIALĂ: O plângere cel puțin ciudată a fost depusă astăzi, 4 noiembrie, la Poliția Neamț, din partea a doi tineri din Iași, care reclamă un incident petrecut acum… două săptămâni.

Asta în ciuda faptului că infracțiunea despre care se vorbește în reclamație este una gravă, respectiv tentativă de omor și, de regulă, se cercetează imediat, sub coordonarea unui procuror. Așadar, cei doi tineri, care au fost cazați împreună cu alți prieteni la pensiunea Eulor, din Agapia, susțin că patronul, Loredan Iliescu, s-a supărat strașnic pe ei, și-a luat arma de vânătoare (pe care o deține legal) și a tras două focuri în direcția grupului în care se aflau. Toți s-au speriat, s-au urcat repede într-o mașină și-au plecat spre Iași, iar patronul ar mai fi tras două focuri și înspre autoturism.

Noroc curat pe toată linia: niciunul din gloanțe nu a nimerit vreo țintă.

Totuși, având în vedere gravitatea reclamației, spre locul faptei, adică pensiunea Eulor, au plecat echipaje de poliție și un procuror criminalist, care trebuie să cerceteze și să stabilească exact ce s-a întâmplat.

Dacă lucrurile stau așa cum au fost reclamate, cu certitudine patronul va fi dezarmat și tras la răspundere nu doar pentru tentativă de omor, ci și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Semnul de întrebare rămâne, totuși, legat de intervalul celor două săptămâni trecute între momentul când pretind reclamanții că s-a petrecut incidentul și momentul când au depus plângerea. Cu siguranță, în anchetă se va stabili și care au fost motivele aceste… întârzieri.

Articolul precedentPSD Neamț: ”Tot activul este pregătit pentru campanie și alegeri”
Articolul următorACTUALIZARE LIGA A III-A: CSM Roman – Sporting Lieşti 1-1 (1-0) * Rezultate complete * Clasament
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.