Înainte de organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli, un motiv invocat de cei care s-au împotrivit acestui demers a fost că foarte mulți suplinitori își vor pierde pâinea, prin întoarcerea la catedre a directorilor numiți prin detașare.

Acest lucru se va întâmpla înainte să înceapă semestrul al II-lea școlar, pentru că directorii admiși la concurs, dar și cei care vor fi numiți pe locurile rămase vacante, își vor prelua mandatele, oficial, cu 1 februarie.

directori-scoliÎn Neamț, potrivit inspectorului școlar general Viorel Stan, în noile mișcări de personal vor fi implicate aproximativ 200 de cadre didactice. ”Este un fenomen complex. Orice cadru didactic care și-a ocupat un post de suplinitor pe o catedră rezervată și-a asumat din start această posibilitate, de a pleca în momentul în care titularul se va întoarce pe post. Uman, vom căuta soluții, vom căuta să rezolvăm problemele pentru ficare persoană care suferă de pe urma acestei mișcări didactice. Trebuie ținut cont și de faptul că avem mulți directori, din cei numiți, care vor rămâne pe post”, a precizat prof. Stan, în conferința de presă de vineri, 4 noiembrie.

La nivelul județului, din cei 199 de directori și directori adjuncți în funcție, la data concursului (numiți prin detașare în interesul învățământului) s-au înscris la concurs 167, din care 112 rămân pe funcție, dacă situația rămâne neschimbată și după contestații. Doar 23 de posturi de conducere vor fi ocupate de cadre didactice noi. Până la 1 februarie, ISJ Neamț are misiunea de a găsi 64 de cadre didactice pentru a le numi pe posturile neocupate în după concurs. (M.T.)

Articolul precedentNEAMŢ: Au mai rămas 144 de bilete de tratament. Vezi unde
Articolul următorPSD Neamț: ”Tot activul este pregătit pentru campanie și alegeri”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.