Protestul taximetriştilor pietreni anunţat pentru ziua de vineri (16 martie) a fost amânat. Revendicările acestora au fost discutate astăzi, 14 martie, în Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Neamţ, însă nu aceste discuţii i-au determinat pe taximetrişti să renunţe la protest. Înainte de a ajunge la dialogul cu prefectul şi reprezentanţii mai multor autorităţi publice locale, liderul Ioan Lăzăroaiei s-a întâlnit cu primarul Dragoş Chitic. Acesta din urmă a promis că, în luna aprilie, va fi repusă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local solicitarea transportatorilor în regim taxi de a creşte tariful maximal la 3,7 lei per kilometru.

„După 15 ani în care nu s-a umblat la tariful maximal, în şedinţa de Consiliu Local din luna februarie vin domnii consilieri şi ne aruncă 30 de bani… josnic… şi măresc tariful la 2,50 lei. În afară de faptul că în luna noiembrie am depus o cerere prin care am solicitat mărirea tarifelor maximale, dumnealor ne-au răspuns că nu se poate decât dacă depunem o documentaţie. Am depus documentaţie, din documentaţie a reieşit că tariful maximal, atenţie maximal, este de 3,7 lei per kilometru… şi vă mai spun ceva… Nu o să meargă nimeni cu tariful maximal pentru că pleacă acasă. Nu se suie nimeni la el în maşină… Au uitat domnii consilieri când umblau de la maşină la maşină să ne ceară voturi…”, a explicat Ioan Lăzăroaiei, liderul taximetriştilor pietreni.

Chiar şi în aceste condiţii, prefectul judeţului Neamţ, cel care a condus comisia de dialog social, a spus că va continua să-i susţină pe taximetriştii din Piatra Neamţ, la nivel de Instituţia Prefectului, având în vedere faptul că tarifele per kilometru trebuie încadrate între anumite limite, fiecare entitate putând să-şi stabilească preţul per kilometru fără a depăşi tariful maximal stabilit prin hotărâre de Consiliu Local.

„Eu pot promite că în perioada imediat următoare, imediat cum primim toate documentele de la primărie, vă invit să analizăm respectiva hotărâre de consiliu, să vedem cum o putem ataca sau promova. Noi putem doar verifica legalitatea nu şi oportunitatea dar ne ocupăm de aceasta”, a declarat Vasile Panaite, prefect al judeţului Neamţ. (E.C.)

Articolul precedentMuncă la negru în taximetrie
Articolul următorProtestatarul singuratic Cănărău – avertizat de jandarmi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.