0:00

Protestele statisticienilor: Ministrul Muncii promite majorări salariale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemulțumirile salariale ale angajaților din Institutul Național de Statistică, ce au răbufnit sub forma unor greve și proteste în stradă, anul acesta, au reușit să aibă ecou. Cel puțin la nivel declarativ, ministrul Muncii, Marius Budăi a afirmat seară la o televiziune națională că aplicarea legii salarizării unitare va continua începând cu veniturile lunii august și pentru angajații INS. “Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii şi Ministerul Transporturilor”, a precizat ministrul Marius Budăi.

Sumele ce vor fi acordate reprezintă o parte din tranșa prevăzută în grilă aferentă majorărilor acestui an. „Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, potrivit sursei citate.

Ministrul Muncii a mai răspuns unei chestiuni legate de finanțarea acestei majorări, declarând că nu este nevoie de rectificare bugetară și că sumele au fost prevăzute în bugetele ministerelor. „S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”, a adăugat ministrul Marius Budăi.

C.I.

Articolul precedentUn tânăr înecat în lac găsit după trei zile. Scafandri ISU Neamț implicați în căutări
Articolul următorGuvernul aprobă „plantațiile” fotovoltaice pe terenuri agricole