pietricica turism

Astăzi, 15 februarie, este prima zi fără protest la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. În schimb, asistentele șefe din fiecare secție a spitalului au fost convocate de directorul de îngrijiri la o ședință, ca să le explice, probabil, de ce iau mai puțini bani în ultimele luni, conform reglementărilor legale.

Protestele la spitalul județean au început vineri, 8 februarie, când numeroși angajați au protestat împotriva scăderii sporului de weekend de la 100% la 30%. Cam o sută de salariați – îngrijitoare, infirmiere și asistente – s-au adunat în fiecare dimineață de atunci încoace, în fața birourilor conducerii, mai puțin luni, 11 februarie, când au primit fluturașii de salarii. Protestatarii au cerut ”Sporuri legale”, dar și ”Demisia”, amenințând că, de acum înainte, ”Sâmbăta și duminica nu lucrează nimeni”.

Supărarea angajaților a rămas, în ciuda faptului că, în prima zi de protest, o delegație de-a lor s-a întâlnit cu conducerea spitalului, la o mediere organizată sub tutela Consiliului Județean Neamț, discuție de la care au aflat că trebuie modificată legislația pentru a li se îndeplini solicitările (detalii aici).

Nemulțumiții au primit, de asemenea, de la directorul Codruț Munteanu, un document în care erau trecute demersurile făcute la Ministerul Sănătății (detalii aici).

În ciuda acestor lucruri, protestele au continuat și chiar se vorbea de grevă, deși sindicatele Solidaritatea Sanitară și Sanitas au negat implicarea în aceste acțiuni ”spontane”. (C.I.)