Nemulțumiți că au salarii mai mici decât colegii lor care predau, directorii de școli își dau demisia, acum, pe final de vacanță. În ciuda promisiunilor făcute de guvernanți la greva generală din Educație, declanșată la 22 mai și a normativelor adoptate, se pare că directorii de școli nu iau salarii mărite, așa cum s-au așteptat. În acest context, peste 2.500 cadre didactice care au funcții de conducere au semnat o scrisoare publică adresată Guvernului în care reclamă că se diferența față de un profesor de la catedră este și de 2.000 lei mai puțin pentru directori.

Sunt peste 10 directori și directori adjuncți din județul Neamț care și-au dat demisia până acum, potrivit IȘJ Neamț, toți promovați în funcții la concursurile din 2021 și 2022.

În scrisoarea publică directorii semnatari vin și cu trei propuneri de soluții în problema veniturilor mici, potrivit edupedu.ro . Contextul face ca unii directori de școli să-și dea demisia, deja, cu puțin înainte de 1 septembrie, dată la care începe anul școlar, potrivit aceleiași surse. Situația este confirmată și de sindicate, care sesizează discrepanțe la toate funcțiile de conducere din învățământ privind salarizarea. În plus, proiectul noii legi a salarizării unitare încă nu a fost pus în dezbatere publică, deși termenul anunțat de guvernanți era 15 iulie, astfel că nici negocieri nu se pot face, potrivit aceleiași surse.

C.I.

Articolul precedentA fost prelungit termenul de înscriere în Programul Rabla Local
Articolul următorSătenii din Crăcăoani sunt terorizați de urs