0:00

Greva în educație continuă și după mini-vacanța de Rusalii. Nemulțumirile personalului didactic și nedidactic nu au fost rezolvate nici de ordonanța de urgență a Guvernului din 1 iunie, prin care se reglementau unele creșteri salariale în domeniu (amănunte aici).

Protest al sindicaliștilor din Educație la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informații
FOTO: Facebook/USLIP Iași

În condițiile în care astăzi, 6 iunie, ar trebui să aibă loc unele negocieri cruciale pentru încheierea grevei la timp pentru a se putea susține examenele naționale în condiții normale, proteste au fost organizate în mai multe orașe ale țării. Unul dintre cele mai importante este la Iași, unde peste 2000 de sindicaliști au ieșit în fața Prefecturii pentru a-și exprima nemulțumirea. „Această grevă va intra în cărțile de istorie. Depinde de noi cum vom intra, fie o facem ca pierzători, fie vom intra ca învingători. Nu facem compromisuri și nu ne vindem pentru un voucher”, a declarat liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași, Laviniu Lăcustă, citat de G4Media. El a adăugat că responsabilitatea pentru acest protest nu aparține profesorilor ci guvernanților și că există soluții de rezolvare a conflictului dacă va exista „voință politică”.

Un protest asemănător al personalului din educație, organizat în fața sediului Prefecturii, a avut loc și în Neamț la finalul lunii mai (amănunte aici). Dacă negocierile între sindicate și reprezentanții Guvernului vor eșua din nou, este de așteptat ca astfel de mișcări de protest să continue.

Z.C.

Articolul precedentAccident cu patru victime în intersecţie la Izvoare. Doi copii mici implicaţi
Articolul următorBilanțul minivacanței de Rusalii: 127 de permise reținute și amenzi de 450.000 de lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.