0:00

Propunere legislativă: instituţiile publice, şcolile şi regiile ar putea fi scutite de plata taxelor de autorizare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn proiect de lege, iniţiat de grupul senatorilor USR, încearcă să introducă scutirea de taxe pentru eliberarea tuturor certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor ai căror beneficiari sunt instituţii publice sau autorităţi ale statului. Proiectul a fost înregistrat la Senat pe data de 7 septembrie.

Acesta vizează modificarea Codului Fiscal, în sensul amintit, cu scopul declarat de a elimina taxele plătite de instituţiile publice în ideea de a simplifica şi fluidiza procesele interne privind eliberarea acestor tipuri de documente.

Dacă proiectul va fi aprobat de senatori, deputaţi, va fi promulgat de preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial, vor fi modificate, practic, două articole din Codul Fiscal în acest sens pentru toate certificatele, avizele şi autorizaţiile emise de către instituţiile publice, autorităţile locale, autorităţile teritoriale, autorităţile judiciare, regiile autonome, ai căror beneficiari sunt instituţiile publice, autorităţile locale, autorităţile teritoriale, autorităţile judiciare, regiile autonome şi unităţile de învăţământ public din România”, precizează expunerea de motive.

Potrivit Codului Fiscal, în acest moment, instituțiile publice sunt scutite de taxa pentru eliberarea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire.

Propunere legislativă: instituţiile publice, şcolile şi regiile ar putea fi scutite de plata taxelor de autorizare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Scutiri pentru certificatele, avizele și autorizațiile de construire se aplică şi atunci când beneficiari sunt veterani sau văduve de război, dar şi pentru certificatele de urbanism și autorizațiile de construire pentru lăcașuri de cult precum şi în cazul unor calamități naturale.

Proiectul de lege poate fi citit integral mai jos.

Proiect scutire taxe institutii publice

Angela Croitoru

Articolul precedentPiatra-Neamţ: Tânăr prins cu mascaţii după ce a furat 100 de lei și 50 de bilete de autobuz. A primit arest preventiv 30 de zile
Articolul următorBilanţ săptămânal al poliţiei rutiere: Peste 700 de şoferi şi 50 de pietoni sancţionaţi!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.