Bilanţ săptămânal al poliţiei rutiere: Peste 700 de şoferi şi 50 de pietoni sancţionaţi!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiControale de amploare în trafic desfăşurate de către polițiștii rutieri, în perioada 5-11 septembrie, pe şoselele din judeţul Neamţ, au scos la iveală o mulţime de hibe, multe dintre ele adevărate pericole.

Poliţiştii au aplicat aproape 800 de sancțiuni contravenționale, au reținut 96 de permise de conducere și au retras 57 de certificate de înmatriculare șoferilor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere. 58 dintre permisele suspendate au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

„Din cele 791 de sancțiuni contravenționale, 268 au fost pentru depăşirea vitezei, 54 pentru abateri ale pietonilor, 9 pentru conducere sub influența alcoolului, alte 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 7 pentru depășiri neregulamentare  și 444 pentru alte abateri rutiere”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Pe parcursul săptămânii de verificări intense, au fost constatate  şi 14  infracțiuni rutiere.

O altă latură a verificărilor i-a vizat pe şoferii microbuzelor şcolare, în primul rând legat de verificarea periodică a stării de sănătate psihofizice. Poliţiştii nu au descoperit abateri la această categorie de şoferi.

Angela Croitoru

Articolul precedentPropunere legislativă: instituţiile publice, şcolile şi regiile ar putea fi scutite de plata taxelor de autorizare
Articolul următorInformaţii utile: bani de la stat pentru creşterea natalităţii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.