copii fumatoriSpecialiștii Agenției Naționale Antidrog (ANA), prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog de la nivel teritorial, vor desfășura și anul acesta, în școli și licee, activități de prevenire a consumului de droguri, se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei.

“Pentru anul școlar 2015-2016, ANA a pregătit, elevilor și cadrelor didactice din toată țara, proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri, prin promovarea alternativelor de viață sănătoasă și dezvoltarea abilităților de refuz al consumului acestor substanțe. Proiectele se adresează elevilor pe cicluri de școlarizare (primar, gimnazial și liceal) și conțin teme adaptate nivelului lor de înțelegere și asimilare.

În primă zi de cursuri, specialiștii Agenției s-au aflat în mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea și conștientizarea efectelor și riscurilor pe care le produce consumul de droguri și de substanțe noi cu proprietăți psihoactive asupra organismului.

În anul școlar 2014-2015, ANA va dezvolta proiectele tradiționale «Mesajul meu Antidrog», «Necenzurat», «Fred Goes Net» și va realiza activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educației Naționale «Să știi mai multe, să fii mai bun».

Totodată, în activitățile pe care ANA le propune pe parcursul acestui an școlar sunt prevăzute module de formare destinate părinților și cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea rețelei de specialiști, formarea de abilități privind consolidarea relațiilor familiale, controlul și soluționarea conflictelor, exersarea comunicării în familie și formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri și substanțe noi cu proprietăți psihoactive”, se precizează în comunicatul citat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentO femeie a dat 15.000 de lei unui fals poliţist
Articolul următorPSD Piatra Neamț: Rechizite și cărți pentru copiii din Văleni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.