0:00

O femeie a dat 15.000 de lei unui fals poliţist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie de 64 de ani a dat, fără să clipească, 15.000 de lei unui necunoscut care a venit la uşa ei şi i-a spus că poate „rezolva” dosarul penal în care este implicat fiul ei. Individul o sunase în prealabil, s-a recomandat drept poliţist, a anunţat-o sec că băiatul ei a provocat un accident rutier cu victime şi i-a cerut 3.200 de euro pentru a „soluţiona” problema. Femeia, care este din Iaşi, a crezut toată povestea, i-a dat banii şi abia după aceea a luat legătura cu fiul ei, a aflat că a fost înşelată şi a depus reclamaţie la poliţie. Culmea este că, începând din luna august şi până la sfârşitul anului, Poliţia Iaşi chiar derulează un proiect preventiv intitulat „Fii precaut, nu te lăsa înşelat!”, care se adresează persoanelor în vârstă, tocmai cu scopul de a le informa despre metodele de acţiune folosite de escroci.

„Principalele activități vizate de acest demers preventiv constau în diseminarea mesajelor preventive către populație, prin distribuirea de material de informare (afișe, fly-ere, etc.), dar și prin organizarea de întâlniri cu persoanele în vârstă în cadrul cărora să fie prezentate modurile de operare ale escrocilor, cum să recunoască o «păcăleală» și cum trebuie să reacționeze atunci când identifică un astfel de infractor”, se arată în comunicatul IPJ Iaşi.

O femeie a dat 15.000 de lei unui fals poliţist, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Atragem încă o dată atenţia ieșenilor să manifeste o grijă sporită atunci când li se cer bani! Cetățenii trebuie să ţină cont de următoarele aspecte: în caz de accident, NU există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti sau dacă este făcută prin intermediul unei societăţi de asigurări. Întotdeauna trebuie verificat dacă ruda respectivă a fost implicată într-un eveniment rutier. Cereţi date despre unitatea medicală, despre unitatea de poliţie sau de parchet unde pretinde impostorul că s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului NU reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicaţi în eveniment şi nici NU solicită sume de bani!”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentROMAN: Deschidere de an şcolar cu 200 de ghiozdane GALERIE FOTO
Articolul următorProiecte preventive pentru şcolari de la Agenţia Antidrog
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.