0:00

Două sute de copii, din cartierul Văleni al Pietrei au început anul şcolar 2015-2016 cu rechizite și cărți nou-nouțe.

Organizația PSD Piatra Neamț a dăruit fiecăruia în parte un cadou menit să îi ajute să facă un pas cu dreptul pe drumul învățăturii, să privească optimiști și încrezători școala și să nu simtă atât de aprig povara lipsurilor materiale a familiei din care fac parte. După cum a explicat Aurelia Simionică, președintele PSD Piatra Neamț, de acum principala grijă a copiilor va fi să meargă la școală și să învețe, să se țină de carte, nu s-o abandoneze. Astfel de daruri, consideră social-democrații pietreni, sunt menite să descurajeze absenteismul și abandonul școlar.

„Ca în fiecare an, la început de an școlar, PSD Piatra Neamț este alături de copiii proveniți din familii cu venituri mici. Anul acesta, 200 de elevi merituoși sau proveniți din familii cu posibilități materiale reduse au primit rechizite și cărți la 15 septembrie, în speranța că școala va deveni mai placută pentru ei și fenomenul absenteismului nu se va mai înregistra. De peste 10 ani, PSD Piatra Neamț este alături de sute de copii ce au nevoie de sprijin. Susținem performanța și luptăm împotriva absenteismului școlar.

Dorim sănătate și putere de muncă cadrelor didactice și performanțe școlare elevilor. Fie ca anul școlar 2015-2016 să aducă numai note mari în cataloage, sănătate și bucurii profesorilor, elevilor și părinților”, a declarat Aurelia Simionică, președinte PSD Piatra Neamț.

 

Articolul precedentProiecte preventive pentru şcolari de la Agenţia Antidrog
Articolul următorACTUALIZARE Medicii legişti nu au putut stabili cauza morţii! Soţia victimei ar putea fi reţinută!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.