Proiecte importante pentru pietreni, aprobate de consilierii locali, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLocuințe ANL pentru tineri și pentru specialiștii din învățământ și sănătate, centre de permanență în fiecare cartier, asfaltări de străzi în municipiu și locuri de parcare de reședință pentru fiecare pietrean care are mașină, preluarea stadionului Ceahlăul și organizarea de evenimente pentru pietreni, acestea sunt unele dintre proiectele importante pentru locuitorii muncipiului, proiecte aprobate de consilierii locali în luna mai. „Una dintre prioritățile administrației locale este de a atrage tineri specialiști din sănătate și învățământ să lucreze în Piatra Neamț. 12 specialiști au fost declarați eligibili și au primit locuințe pe strada Pompiliu Clement, din cartierul Dărmănești. Mai sunt patru locuințe libere, pentru care va fi organizată o nouă sesiune pentru depunerea dosarelor”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

După cea de-a doua sesiune de reactualizare a dosarelor pentru locuințe ANL, 80 de solicitanți au fost declarați eligibili, 12 dintre primind deja locuințe, iar ceilalți 68 urmând să primească până la finalul lunii august.

Consilierii locali au aprobat, în ședința din luna mai, și înființarea unui Centru de permanență în cartierul 1 Mai, urmând să se organizeze licitația la care se așteaptă oferte de spații care să răspundă condițiilor impuse de 55 lei/mp, preț cu TVA. „Un al proiect se referă la crearea a 39 de noi locuri de parcare de reședință. Pe strada Mărăței, la blocul S7, și pe bulevardul Traian, între H5 și H6, vor mai fi înființate alte aproximativ 70 de locuri de parcare, care vor fi încredințate societății Parking”, a adăugat primarul Dragoș Chitic.

Planuri pentru stadionul din Piatra Neamț

FC Ceahlăul a fost notificat de municipalitate cu privire la faptul că s-a aprobat rezilierea contractului cu municipalitatea și că trebuie să părăsească stadionul din Piatra Neamț. Conform contractului, evacuarea se poate face în termen de 30 de zile de la notificare, dar, din câte se pare, interesul municipalității este de a elibera cât mai repede stadionul pentru a fi încheiate contracte pentru utilități, care au fost debranșate din cauza datoriilor FC Ceahlăul. „Cei de la club au trimis o adresă la primărie, prin care au informat că sunt de acord să părăsească baza sportivă mai repede de 30 de zile. În funcție de cât de repede vor elibera stadionul, vom organiza discuții cu oamenii de sport și de afaceri din Piatra Neamț pentru a găsi cea mai bună soluție pentru administrarea bazei sportive de la Borzoghean. Sper ca, din toamnă, să putem vorbi de un nou început, iar, în 2019, atunci când clubul va împlini 100 de ani de la înființare, să putem vorbi din nou de performanțe remarcabile sau de o echipă într-o ligă superioară”, a precizat Dragoș Chitic.

Holograf va concerta de Zilele Orașului

Zilele Orașului din acest an vor avea loc în perioada 23-26 iunie, iar municipalitatea promite un program bogat și variat, astfel încât să-i mulțumească pe toți pietrenii. Dintre evenimentele pregătite pentru cele trei zile aniversare merită amintite premiera piese „Dar ce-ați crezut?!”, proiect finanțat de primărie și pus în practică de tinerii actori de la Teatrul Tineretului, care va avea loc joi, 23 iunie. Pentru 24 iunie, pietrenii sunt așteptați la surprizele pregătite de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, cu ocazia Zilei Universale a Iei. „După ce, la Zilele Orașului din 2015 a concertat trupa Iris, iar la Revelion i-am avut invitați pe cei de la Compact, la această ediție a Zilelor Orașului a venit rândul formației Holograf să vină la Piatra Neamț sâmbătă, 25 iunie. Ziua de duminică, 26 iunie, se va încheia cu un concert extraordinar al trupei Carla`s Dreams, o bucurie pentru numeroșii fani ai acestei formații”, a subliniat primarul Dragoș Chitic.

Andreea AMARIEI

 

 

Articolul precedentFoc la pubele pe General Dăscălescu
Articolul următorPrimăria invită copiii, de 1 iunie, la Curtea Domnească
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.