Un proiect de ordonanță de urgență, prin care se propune echivalarea probelor de competențe de la bacalaureat, a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației vineri, 9 iunie. Al treilea miting al sindicatelor din învățământ de astăzi, în cele trei săptămâni de grevă, a lăsat conflictul de muncă deschis. Angajații vor fi consultați de sindicate dacă acceptă ultima ofertă a Guvernului: încă 5% la cei 40% promiși de la 1 ianaurie 2024 și o primă anuală de 1.500 lei.

Până atunci, ministrul Ligia Deca a scos proiectul prin care probele orale, ce trebuiau să înceapă din 14 iunie, amânate a doua oară, să fie echivalate. Anexa la ordonanță conține metodologia, după cum urmează:

metodologie_echivalare_recunoastere_probe_competente_bacalaureat_2023

Procedura de echivalare ar trebui să se încheie în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, mai precizează ME într-un comunicat de presă.

Tot în contextul grevei, ministerul a mai decis că „în anul școlar 2022 – 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează” și că titularizarea „constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecția la clasă”.

C.I.

Articolul precedentFestivalul Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț, ediția a XLVIII-a
Articolul următorFoc la Stadionul Ceahlăul