0:00

Un proiect de lege stabilește măsuri mai dure pentru șoferii care circulă cu viteză excesivă, iar în cazul în care aceștia depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza maximă admisă pe un anumit sector de drum, ar putea rămîne în următoarea jumătate de an atât fără permisul de conducere, cât și fără certificatul de înmatriculare.

Dacă, în termen de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, se constată o nouă faptă de depăşire cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârşirea faptei se va majora, de drept, cu încă 30 de zile.

Proiect: măsuri dure împotriva excesului de viteză, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn plus, dacă în perioada de 6 luni în care este ridicat certificatul de înmatriculare, mașina va fi depistată din nou în trafic, se poate dispune sancțiunea complementară a confiscării autovehiculului. Aceasta va intra în proprietatea privată a statului și va fi valorificat.

Proiectul legislativ aflat pe masa senatorilor introduce astfel un nou prag de viteză, respectiv de peste 100 de km/h față de limita legală, pentru depășirea căruia, șoferii riscă amenzi din clasa a IV-a de sancțiuni, de la 9 la 20 de puncte amendă (de la 1.305 la 2.900 lei) și suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile. (G.S.)

Articolul precedentCadavrul unui bărbat descoperit în câmp
Articolul următorFOTO Se cere sprijinul populației pentru găsirea unui tânăr
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.