0:00

Primăria Piatra Neamț a anunțat, oficial, închiderea proiectului „Crearea de spații urbane în municipiul Piatra Neamț, prin construirea unui pod și a unei arii de parcări, în zona intersecției Piața Ștefan cel Mare, strada Orhei, bd. Dacia și amenajarea complexă a pârâului Cuiejdi”. Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2013 și a avut ca obiectiv reabilitarea infrastructurii urbane din Piatra Neamț, contribuind astfel la îmbunătățirea transportului urban, la creșterea calității vieții și la crearea de noi locuri de muncă.

”Din feed back-ul care l-am avut până acum, de la societatea civilă, de la serviciile de transport și serviciul circulație, semnalele sunt pozitive pentru această lucrare. Proiectul vă este cunoscut, s-a derulat pe o perioadă lungă de timp și credem că și-a atins obiectivele”, a declarat Bogdan Pușcașu, city-manager al municipiului Piatra Neamț.

”Acest proiect este foarte cunoscut și și-a demonstrat deja utilitatea. Vreau să va spun că în continuare, la nivelul Primăriei Piatra Neamț, a serviciilor și compartimentelor de specialitate se lucrează deja pentru a demara proiecte asemănătoare care ar fi dificil de suportat de la bugetul local, fără finanțare europeană”, a adăugat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

Valoarea totală a proiectului a fost de 34.082.887,83 lei din care 83,5% au fost finanțări de la Fondul European de Dezvoltare Regională. Contribuția bugetului local a municipiului Piatra Neamț pentru acest proiect a fost de 55.751,57 lei plus cheltuieli neeligibile în valoare de 22.964,24 lei. Lucrarea are o garanție de doi ani de la data recepției, adică până în luna septembrie 2016. (I. CĂLIN)

Articolul precedentLa UPU, după ce și-au pierdut cunoștința
Articolul următorStatistici 2014: Uite aşa stăm cu turismul!